Last news in Fakti

2 Април, 2014 10:04 2 038 0

3D проектирането ще ви спести пари

  • мебели-
  • проектиране-
  • дизайн
3D проектирането ще ви спести пари - 1
Снимки: М. Богданова ©

Втората стъпка след като сте избрали и купили жилещото, в което да живеете, е да го обзаведете. Често хората си представят как ще изглежда всяка една стая, но когато започнат да реализират мечтите си се сблъскват с различни проблеми. Не са малко случаите, в които клиентът дава купища пари и в крайна сметка се стига до подмяна на мебели. Тези, които нямат пари, се примиряват със ситуацията и си казват: „дразни ме, но като имам пари ще го оправя”. Други са готови веднага да извадят определена сума, за да поправят собствената си грешка.

Именно, за да избегнат този проблем, все повече клиенти се ориентират към предварителното проектиране. Редица фирми вече предлагат подобна консултация, стана ясно на откритите днес в Интер Експо Център в София изложения „Светът на мебелите” и „Техномебел”. Те ще продължат до 5 април, като последният ден е безплатен за посетителите. Изготвя се т.нар. 3D визуализация. „Прави се разпределение на целия апартамент с разгъвки и как ще изглежда като обзавеждане, декорация, стени, мазилки, осветление.

Определено клиентите търсят тази услуга, когато се нанасят в нов дом и то когато имат време да го направят, защото подобна визуализация изисква по-дълъг период, т.е. няколко срещи с консултанта, който изработва визуализацията с цел уточняване на детайлите. Цената е между 10 и 15 EUR/кв.м зависи от сложността на проекта”, каза за читателите на Факти.бг инж. Валентина Ортайкчийска, проектант. Нейният съвет е преди да се пристъпи към обзавеждане да се потърси консултацията на специалист, за да се избегнат последващи промени, които струват пари.

Другото ново от света на мебелната индустрия е, че в последно време на пазара се налагат все повече минералните плоскости. Особеното при тях е, че мебелите могат да бъдат със заоблени ъгли, което придава една допълнителна естетика. „Те са също така и по-лесни за поддръжка и по-устойчиви. Изделието изглежда като излято”, обяснява Петър Савов, управител на компания за проектиране и производство на мебели. „Осветлението в мебелите е друг нов момент, който клиентите търсят. Причината е, че колкото повече светлина има в едно помещение, толкова повече разнообразно и уютно става като цяло обстановката”, допълва Савов.

Не на последно място клиентът се интересува все повече от материалите, от които са направени мебелите. Дали са екологични и дали не са опасни за здравето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА