Last news in Fakti

9 Февруари, 2005 00:00 810 0

Самоков търси купувачи на имоти

  • самоков-
  • проведе-
  • кандидат-
  • началната-
  • общината-
  • наддаване-
  • началната тръжна цена
Община Самоков обяви търг с тайно наддаване за приватизацията на общински нежилищен имот. Търгът ще се проведе на 11 март от 9.00 ч. в сградата на общината. Обектът е бивш млекопункт в с. Широки дол с право на строеж. Началната тръжна цена за имота е 960 лв. Стъпката на наддаване е в размер на 5% от началната стойност, или 48 лв. Депозитът за участие е 10% от цената, или 96 лв., и трябва да бъде внесен от кандидат-купувачите до 33-тия ден от публикуването на съобщението за продажбата в Държавен вестник, т.е. до 9 март. До същата дата може да се направи оглед на актива и да се подават оферти.

Община Самоков насрочи и търг с тайно наддаване за продажба на имот топ парцел в с. Радуил. Имотът е с площ 420 кв. метра, началната тръжна цена за него е 2772 лв. Търгът ще се проведе на 25 февруари от 10.00 ч. в сградата на общината. При неявяване на кандидат-купувачи ще се проведе повторен търг седем дни след първоначално обявената дата, или на 4 март. Тръжната документация може да се получи от общината срещу 50 лв. такса.

Решението е взето от общинския съвет на Самоков на основание приет правен анализ и приватизационна оценка на обекта.

Органът е утвърдил тръжната документация и проектодоговора като част от нея и упълномощава кмета на Самоков да проведе търга и да сключи приватизационния договор за покупко-продажба със спечелилия кандидат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА