Last news in Fakti

6 Май, 2014 09:00 14 648 2

5-те най-тузарски имота на пазара

  • imot.bg-
  • лукс-
  • къщи

Най-луксозните имоти за продажба през изминалата седмица

Желаещите да си купят луксозни къщи в София, първо ще се насочат към построените през последните 10 години имоти в южните квартали на столицата, като например Бояна, Симеоново и Драгалевци. Там се оферират десетки големи къщи с дизайнерско обзавеждане, в които купувачът буквално може да не се нанесе още същия ден, в който е изповядана сделката.

Оказва се обаче, че луксозни къщи могат да бъдат купени и в някои столични квартали като например Борово, Гео Милев, Лозенец, районът около НДК и Докторски паметник. Също така част от тези масивни постройки не са обзаведени, въпреки внушителната си цена, която е над 1 млн. EUR. Причините за това са няколко. Една от тях е, че повечето от имотите са били, преди да бъдат обявени за продажба, офиси, клиники или банкови клонове. Много фирми фалираха през последните години в резултат на кризата, частните болнични заведения също намаляха, а финансовите институции предпочетоха да се преместят в по-малки офиси, но на по-ключови места. От тази гл.т. собствениците смятат, че е рисковано да обзавеждат имота. Друга причина е, че клиентите имат собствена визия за това как да изглежда къщата, за която ще дадат милион или над милион евро. Третият фактор е, че през последните месеци, макар и в малка степен, се завърнаха част от предприемачите и за тях ще е по-лесно да отдадат под наем купената къща празна, отколкото обзаведена.

Ето и 5-те най-интересни предложения от сайт №1 за имоти - imot.bg и от сайта за безплатни обяви - Bazar.BG:

1. Център (София) – 2 700 000 EUR (виж повече)

Къщата, която се намира в близост до НДК, е с разгъната застроена площ от 767 кв.м. Построена е през 1945 г. и се продава напълно реновирана. Разполага с двор от 578 кв.м паркоместа, който е със 6-7. Състои се от 15 помещения, 3 салона, 7 санитарни помещения, както и 3 балкона.

2. Гео Милев (София) – 1 500 000 EUR (виж повече)

Четириетажната къща е с площ 705 кв.м. Сградата е изпълнена по съвременен архитектурен проект, в съответствие с европейските изисквания и стандарти за офис клас „А”. Конструкцията е колонен тип и позволява значителни промени във вътрешното пространство. В момента къщата е офис, но може да бъде променена, като жилищна.

3. Център (София) – 1 700 000 EUR (виж повече)

Къщата, която е на пет етажа, е с площ 1090 кв.м. Имотът е паметник на културата и се продава напълно реновиран. Разполага с централно отопление, хидравличен асансьор, телефонизация, СОТ. Може да се ползва като банков офис, хотел или клиника. Последният етаж е обособен като мезонет и се състои от хол, трапезария, кухня, спалня и килер.

4. Медицинска академия (София) – 1 280 000 EUR (виж повече)

Къщата е с разгъната застроена площ от 600 кв.м. Има вътрешна и външна топлоизолация. Имотът разполага с джакузи, луксозна камина, вградена кухня е електроуреди, видеокамери, алуминиеви радиатори, климатици във всяко помещение. Добре озеленен двор със шадраван.

5. Драгалевци (София) – 1 350 000 EUR (виж повече)

Къщата, която е с площ 390 кв.м, разполага също така и с голям двор – 1116 кв.м. Имотът е напълно обзаведен. Разполага с лятна кухня и барбекю за 18 души, външен басейн с автоматично покривало, 7-местно джакузи с две хидро и една въздушна помпа, соларен душ до басейна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 2 georgi genchev

    0 0 Отговор
    Triabva da si nai maloumnia chovek,...da razpolagash sys pari i da si kupish imot za 1 350 000euro v tova typo selo dragalevtsi..........