Last news in Fakti

16 Ноември, 2009 00:00 545 0

Сто хотела чакат нови собственици

  • хотела-
  • млн евро
Кризата в туризма извади на тезгяха над 100 хотела във Варна и Добричко. Повечето собственици са затънали в борчове и са готови да се разделят с имотите си на съвсем символични цени, твърдят брокери.

Половината хотели се предлагат за над милион евро. Най-висока е офертата от 38 млн. евро за комплекс на Златни пясъци, на първа линия, с площ 50 000 кв. м. Най-евтиният хотел, който може да се купи, струва едва 220 000 евро.

Продават се хотели и в центъра на Варна, като в Гръцката махала за 6-етажна сграда с площ 617 кв. метра офертата е за 1,7 млн. евро. Между 500 000 до 3 млн. евро вървят четири хотела на Галата.

Шампион по искана цена в региона е хотелски комплекс в Каварна, за когото искат 11 млн. евро. Само в малкия крайморски град има оферти за 4 обекта. Още толкова са обявени и в Албена. В Кранево пък се предлагат 9 хотела, като най-високата цена е 1,4 млн. евро. По правило предлаганите за продан комплекси не са на първа и втора линия и трудно се пълнят с туристи, коментират брокери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА