14 Юли, 2005 00:00 482 0

Спрян е строежът на „остров” край Несебър

  • несебър
Регионалната дирекция за национален строителен контрол издаде заповед за преустановяване на изграждането на атракционния обект край Несебър, станал известен като “острова”, съобщи директорът й Димитър Георгиев. Той припомни, че преди време в морето бяха изсипани тонове бетон, за да се изгради кръгъл остров с диаметър 60 метра. Там започна и изграждането на заведения. С плажната ивица обектът бе свързан чрез дървена конструкция.

Изграденият в морето остров е обграден със сигналните ленти на дирекцията. Забранен е достъпът на хора и машини до мястото. Служителите проверяват документацията на фирма “Сироко”, която стопанисва плажа в Несебър и строи обекта. Георгиев каза, че преди да е приключила проверката, подробности няма да бъдат съобщавани.

Междувременно на официалния си сайт община Несебър обяви, че островно образование се е появило и в курорта Слънчев бряг. За разлика от своя по-голям събрат на южния несебърски плаж, островчето в северната част на Слънчев бряг е изцяло дело на природата. Площта му е около 30 квадратни метра. Атракцията засега е безплатна, но вероятно скоро ще се комерсиализира, предполага сайтът “Несебър инфо”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА