22 Август, 2005 00:00 628 0

Гагаузов склонен да отдаде на концесия магистралите „Хемус” и „Марица”

  • автомагистрала-
  • заяви-
  • процедура-
  • марица-
  • хемус-
  • тракия-
  • гагаузов
Новият строителен министър Асен Гагаузов е склонен не само да допусне изпълнението на концесионния договор за автомагистрала "Тракия", но да се използва същата форма и за дострояване на магистралите "Хемус" и "Марица". Това заяви министърът по Дарик радио. "Хемус" трябва да свърже София с Варна, а "Марица" е от Пловдив до Свиленград.

Обикновените хора се дразнят най-много от това, че не е проведена процедура по едно нормално възлагане на тази концесия. Но "провеждането на една процедура отново ще отнеме доста време. И без това вече две години е забавено строителството на автомагистралата, и това ще ни отдалечи от времето, когато хората ще могат да пътуват спокойно до морето", каза Гагаузов.

Според него има два варианта - или да се изпълни решението на Министерския съвет за възлагане на концесията на българо-португалското дружество "Автомагистрала Тракия" или да се обяви нова процедура. Какво ще се избере, ще се реши до месец и половина, заяви той.Гагаузов счита, че концесионирането е способ, който трябва да се използва за магистралите, тъй като така ще се освободи финансов ресурс за останалите пътища. Той може да бъде използван и за обекти като автомагистрала "Хемус" или автомагистрала "Марица".Миналата седмица министърът заяви, че ще възложи на независима фирма одит на договора за концесията на магистрала "Тракия". Самият договор не може да се изпълнява в момента, тъй като прокуратурата е блокирала тази възможност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА