24 Август, 2005 00:00 323 0

Гущеров – поредната номинация за кмет

  • червените
Силистренският соцдепутат Добромир Гущеров е сред спряганите в левицата кандидати за кметове на София, научи "Монитор". Номинациите на червените са в три групи. В първата са досегашни общински съветници като Ани Янева, Борислав Борисов, Божидар Димитров и Мичо Райковски. Във втората са депутати, като освен Гущеров, са издигнати Татяна Дончева, Янаки Стоилов, Костадин Паскалев и Илияна Йотова. Третата е разнородна и нея влизат различни общественици, като арх. Христо Генчев. БСП обяви вчера кандидатите си за кметове в Белово и Велинград, където изборите са на 18 септември. За тези градове социалистите са издигнали съответно Иван Лебанов и Стоян Камбуров.

Все още не са ясни осемте номинациите за изборите, които ще се проведат на 29 октомври в София, Русе, Разград, Пещера, Севлиево, Девня, Панагюрище и Мизия. Червените припомниха, че управленското коалиционно споразумение не ги обвързва с общи кандидатури с партньорите.

Изпълнителното бюро на БСП реши вчера, че конгресът на партията ще се проведе между, 1 и 15 декември. На него червените ще приемат поправки в устава си и ще изберат ново ръководство. Вече е ясно, че на форума ще присъстват над 700 делегати, като на всеки 300 членове ще има по един представител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА