Last news in Fakti

5 Септември, 2005 00:00 514 0

Поверяват имотите на сто престъпни боса

  • които-
  • босовете-
  • проверки
Данъчни инспектори, полицаи и прокурори са започнали проверки на имотите, фирмите и данъците на около 100 босове на групировки, съобщи прокурорът от Върховната касационна прокуратура Ангел Илиев. Паралелно с финансовите проверки в цялата страна е проведена и специализирана операция по задържането на криминално проявени лица. Акцията е започнала на 29 август сутринта, четири дни след убийството на шефа на ВАИ Холдинг Георги Илиев. При операцията след проверка на досиетата им са задържани 733 души. На 596 от тях са наложени мерки за неотклонение, 21 са под постоянен арест. Сред задържаните има обявени за общодържавно издирване, лица с висящи дела и осъдени, които не изтърпявали наказанията си, защото са се укрили. Имало и такива, които били пуснати от затворите и арестите в отпуска, но забравили да се върнат.

Много е трудно да се установи паралелната дейност, свързана с наркобизнеса, на босовете на престъпни групировки, тъй като те прехвърлят всичките си богатства на подставени лица, каза шефът на столичната прокуратура Бойко Найденов. Единият от проверяваните имал повече от 20 фирми, в които работели стотици хора. Според прокурора босовете се разтоварват от задълженията си към държавата, като прехвърлят големите пари на други хора. Именно те били "бушоните", които изгаряли първи в битките между групировките.

Данъчните проверяват не само босовете, но и имотите и бизнеса на техните семейства. Проверки текат и в кръговете около убитите мафиоти.

Хората не трябва да се страхуват, а да ни съдействат, призова Найденов. Според него без пълната подкрепа на обществото работата на полицията и магистратите няма да даде резултат.

При операция на българската и италианската полиция с участието на Европол е задържана престъпна група, която източвала пари от дебитни и кредитни карти, съобщиха вчера министърът на вътрешните работи Румен Петков и главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Групата е задържана в момент на инсталиране на апарат за изтегляне на данни от банкомат в курорта Рива дел Гарде в Италия. Арестувани са трима българи. Групата е била следена 4 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА