Last news in Fakti

28 Септември, 2005 00:00 658 0

Бизнес хотел Варна – не само за бизнесмени

  • бизнес-
  • варна-
  • хотел-
  • сталева-
  • исках-
  • синьо-
  • интериора-
  • инвеститорът-
  • върху-
  • много-
  • бизнес хотел-
  • хотел варна-
  • арх сталева-
  • бизнес хотел варна
,Ако сте на посещение в морската столица или съчетавате бизнеса с удоволствието, то идеалното място за вас е Бизнес хотел Варна. Разположен в центъра на Варна, в непосредствена близост до катедралния храм “Свето Успение Богородично” и централната пешеходна зона, хотелът прави впечатление с колоритната си осанка и изчистената си визия, типична за бизнес хотелите от световна класа.

Идеята хрумва на собственика при едно от честите му задгранични пътувания. Чуждият опит и напредничавото мислене оказват влияние върху цялостната визия на хотела. Наясно какво търси и как да го постигне, инвеститорът се доверява на екип от професионалисти. Проектът на хотела е направен от арх. Чонева и арх. Караджова, а за вътрешното оформление е поканена архитект Антония Сталева.Така бившата печатница на Варна се превръща в хотел със съвременен вид, готов да посрещне нови предизвикателства.

Бизнес хотел Варна разполага с 90 стаи, четири стандартни апартамента и един "де лукс". Всичките са с климатик, сателитна телевизия, телефон, мини- бар. Особено внимание заслужават деветнадесетте "екзекютив" стаи – с локална интернет връзка и допълнителен работен кът. Бизнес хотелът разполага и с три конферентни зали с 30, 60 и 120 места.

В процеса на преустройство на сградата арх. Сталева прави и вътрешния дизайн. „Работата беше много, сроковете кратки, единственото, което ме успокои е, че инвеститорът знае какво иска. Специално задание бяха паната, поставени на рецепцията и на лоби бара, които приличат на шоколадови блокчета. Идеята с квадратите много ми хареса и реших да я доразвия. Всъщност тя присъства навсякъде – в таваните, в лампите, в нишите, дори в меката мебел. Таваните се оказаха най-сложни, защото са на различни нива и тези скокове в разминаването на нивата трябваше да се скрият с гипскартон. Светещите улеи в тях поставих, за да разчупят интериора и тежестта на големите колони.
picture:1,20050928_12.jpg,Направих една ротация на 15 градуса във всички елементи, дори в мебелите. По отношение на цветовете… фоайето исках да бъде по-стегнато и заложих на класическото съчетание кафяво и синьо. Сивото също присъства в елементите. Като акцент използвах и топъл керемиден цвят, за да разчупя строгостта на интериора. При меката мебел се спрях на естествената кожа, защото стои много по-изискано в един бизнес хотел. Специално за настилката във фоайето исках да е изчистена и понеже бизнес хотел Варна е в центъра на Варна, исках да направя асоциация с море, затова този странен на вид теракот прилича на разлята вода.Камъкът (изкуствен гранит), който вкарах по рецепцията, в бара и който се качва и по колоните, също е изчистен и придава изисканост на интериора. Мога да кажа, че това беше едно смело решение. Нещата се правеха малко в крачка. Смятам, че синхронът, който се получи между желанията на собственика и моите идеи се дължи на това, че той ми се довери” – сподели арх. Сталева.

Съчетанието на синьо и кафяво се качва и горе в стаите. Инвеститорът е заложил на по изчистен вариант. Бизнес стилът се чете навсякъде.

В ресторанта арх. Сталева е заложила на спокойната комбинация от бежово и синьо с леки керемидени акценти, а на тавана с ниши.

Нощният бар е в по-меки форми. Цветовете също са различни – бордо, тъмно синьо… Тук се акцентира върху скритото осветление и върху едни „закачки” около колоните, които имитират капители и същевременно омекотяват тежестта им.Иначе казано Бизнес хотел Варна е място, подходящо освен за деловите ви ангажименти и за вашата почивка. Тук ще се насладите и на приятна атмосфера в изискан стил.

тескт: Силвия Боянова
снимки: Владимир Коцев и Камен Ехранов
проект: арх. Чонева и арх. Караджова
интериор: арх. Антония Сталева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА