Last news in Fakti

20 Август, 2014 21:14 2 521 1

Гръцката полиция разби "критската мафия"

  • критската мафия-
  • арести-
  • гърция-
  • полиция

Повече от година е продължила наблюдението на престъпната група


Голям успех на гръцката полиция, която разби организирана престъпна група на остров Крит. Днес арестуваха и шефа на бандата, известна като „критската мафия”. Арсеналът от престъпна дейност включва трафик на наркотици, обири, бомбени нападения и дори изнасилвания, предаде БНР от Гърция.

Повече от година полицията е следяла, подслушвала телефонни разговори и дори успяла да внедри свои служител сред престъпната група. Организацията е имала строга дисциплина, йерархия и богата дейност. Почти няма престъпление, което да не са извършили членовете на бандата.

До сега арестуваните са 96 човека.

Според шефа на полицията на остров Крит арестите са започнали, когато получават информация, че се подготвя бомбен атентат срещу кмет.

Прокуратурата в Крит получи съдебна преписка с информация за изнудване на бизнесмени. Срещу един дори е стреляно по дома му, за да прекрати дейността си на острова. Затварят няколко проспериращи магазина, като заплашват с оръжие собствениците им.

Част от бандата се е „специализирала” в отглеждане на канабис, внос на наркотици от чужбина и разпространението им в страната.

Има доказателства и за фалшифициране на документи, като са получили обещетения за умрели животни във ферма, която не съществува.

Пострадалите от дейността на бандата често не са подавали оплакване в полицията от страх от отмъщение.
При полицейската акция са иззети голямо количество пари в брой, наркотици и оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Сега трябва да им резнат главите за назидание на останалите ако има такива.