Last news in Fakti

31 Август, 2014 17:43 1 300 0

Закопчаха трима трафиканти на хора за ден

  • капитан андреево-
  • лесово-
  • елхово-
  • нелегални имигранти-
  • трафиканти-
  • сирия-
  • мианмар

Двама турски граждани и един хасковлия прекарвали нелегални имигранти през граничните ни пунктове

Гранични служители задържаха трима трафиканти на нелегално преминаващи в страната имигранти от Близкия и Далечния Изток в рамките на един ден, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера на ГКПП – Капитан Андреево граничните полицаи извършили проверка с газ-анализатор на товарен автомобил Daf, влизащ в страната от Турция. Той бил управляван от 41-годишен турски гражданин. В товарното помещение са установени завишени стойности на въглероден двуокис. Граничните полицаи открили там укрити шестима нелегални имигранти без документи за самоличност – двама мъже, жена, двама младежи и момиче.

Те заявили, че са сирийци. Шофьорът е задържан, срещу него е образувано бързо производство. Нелегалните пътници са подали молби за бежанци и са настанени в Разпределителния център в Елхово. По случая в ГПУ – Свиленград е образувана проверка.

На ГКПП – Лесово вчера пристигнал за влизане в страната товарен автомобил Iveco, управляван от 57-годишен турски шофьор. Граничните полицаи извършили проверка с газ-анализатор, при която в товарното помещение са открити петима чужденци – жена и четирима мъже. Трима от тях имали сирийски паспорти. Водачът и нелегалните пътници са задържани в ГПУ – Елхово.

По-късно същия ден на ГКПП – Лесово са задържани още трима имигранти, мъже, опитващи се да влязат нелегално в България, укрити в товарен автомобил Renault. По техни данни, тримата нелегални пътници са граждани на Мианмар. Заедно с шофьора, 53-годишен мъж от Хасково, те са задържани в ГПУ – Елхово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА