Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 16:06 2 250 0

Няколко бебешки трупа открити в склад в Канада

  • канада-
  • уинипег-
  • склад-
  • бебешки-
  • трупчета

Полицията разследва подозрителната смърт на малките

Няколко бебешки трупа открити в склад в Канада - 1
Снимка: GlobalLookPress

При инвентаризация на склад на предприятие в канадския град Уинипег в едно от помещенията, за които договорът за наем бил изтекъл, са открити няколко бебешки трупчета в различен стадий на разложение, съобщи The Star. Полицията все още не може да обяви точния брой на телата и дали става дума за убийства или за нарушаване на нормите при погребения.

"Останките са в такова състояние, че засега не можем да разберем дали телата са четири или три. При всички случаи, имаме работа с изключително трагичен инцидент“, заяви Ерик Хофли, говорител на местната полиция.

Представители на компанията, на която складовете принадлежат, потвърдиха страшната находка. Очакват се резултатите от аутопсиите, за да се установи със сигурност причината за смъртта на бебетата. Трудно ще бъде точното определяне на възрастта им, както и дали не са били мъртвородени, но при всички случаи се касае за много малки деца, каза Хофли. За 14 години служба той не се бил сблъсквал с подобно произшествие, цитира думите му Toronto Sun.

Предполага се, че върху тъмната история светлина могат да хвърлят записите от камерите за видео наблюдение. Всички сгради на компанията, както и въпросният склад, били снабдени със система  за 24-часов видео мониторинг. Предстои да се установи и бившият наемател на помещението, чиито данни са били изискани при сключването на договора.

Кирстен Крамър, преподавателка от катедрата по социология в Университета на Уинипег и авторка на книга за детеубийствата и абортите в Канада, коментира, че може да става дума за жена, чиито бременности са останали незабелязани. На всички полицейски служители, участващи в разследването на потресаващия случай, ще бъде предложена психологическа помощ.

Уинипег, град с население 770 000 души, е на второ място в Канада по ниво на убийствата. За 2012 г. са се падали 33 регистрирани убийства на 100 000 доши население, уточнява „Ройтерс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА