Last news in Fakti

27 Октомври, 2014 17:38 5 530 0

Деветокласник застреля учителка по време на час

  • естония-
  • вилянди-
  • ученик-
  • застреля-
  • учителка

Жертва на 15-годишното момче е 56-годишна преподавателка по немски в естонския град Вилянди

Деветокласник застреля учителка по време на час - 1
Снимка: GlobalLookPress

В Естония задържаха деветокласник, заподозрян за убийството на учителка. Жената е била застреляна с пистолет по време на час. Информацията за стрелба в училище в град Вилянди била получена в полицията в 13.55 ч. местно време днес, съобщи „Интерфакс“.

Педагожката, получила огнестрелна рана, починала, а 15-годишното момче било задържано от служители на учебното заведение, които успели да му отнемат пистолета.

Жертвата, убита в първия учебен ден след есенната ваканция, е 56-годишната преподавателка по немски език Ене Сарап. Злосторникът я прострелял по време на урок, на който присъствали още петима ученици. Мотивите за престъплението засега не са известни.

След убийството учениците били изведени от сградата, която била претърсена от полицаи с бронежилетки.
Министърът на образованието Евгений Осиновски е заминал за мястото на събитието. Той ще се срещне и с вътрешния министър на Естония за обсъждане на ситуацията. Премиерът на страната Таави Рийвас изрази съболезнования към близките на загиналата и колектива на училището.

Град Вилянди се намира в Южна Естония, на 160 км от столицата Талин. Той има около 18 000 жители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА