21 Ноември, 2014 18:25 2 146 3

3 години и 4 месеца затвор за убиеца на малкия Паоло

  • георги сапунджиев-
  • паоло-
  • стара загора-
  • окръжният съд-
  • присъдата

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок

3 години и 4 месеца затвор за убиеца на малкия Паоло - 1
Красимира Иванова - майката на трагично загиналия Паоло. Снимка: БТА

Окръжният съд в Стара Загора определи на първа инстанция наказание от 3 години и 4 месеца лишаване на свобода при първоначален общ надзор в затворническо общежитие за Георги Сапунджиев, прегазил с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходна пътека в града, предаде БНТ минути след приключването на заседанието. Съдът отне шофьорската книжка на Сапунджиев за 5 години, като той ще трябва да заплати и 10 000 лева за разноските по делото.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок. Родителите на загиналото дете не останаха удовлетворени от нея. Те искаха максималното наказание - 10 години.

По-рано през деня по време на заседанието по делото Сапунджиев призна вината си по всички обвинения. Той пожела процес по съкратена процедура, при което наказанието се намалява. Окръжна прокуратура Стара Загора първоначално поиска за него 6 години и половина затвор, като за този период да му бъде отнето и удостоверението за управление на МПС. Частното обвинение в лицето на родителите на малкия Паоло поиска максималната присъда от 10 години.

Защитата на обвиняемия пък поиска присъда около минималната, която е 3 години, или условна присъда. Според нея, при целия процес на събиране на доказателства са събирани само такива, които обвиняват Георги Сапунджиев, а по закон трябва да бъдат събирани и други в негова полза.

Последните думи на обвиняемия Георги Сапунджиев бяха, че съжалява за стореното и моли за снизхождение, за да не бъде изпратен в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯКВУЪФГ

    0 0 Отговор
    Много е ниска тази присъда.Този не беше ли пиян в колата?
  • 2 S Doichinov

    0 0 Отговор
    За кражба на кокошка дават повече.
  • 3 Никола

    0 0 Отговор
    Убийците на деца ги пускате за по 3 години , а човек убил куче на улицата получава почти година затвор това е пародия на правосъдие и държава.