Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 11:24 1 422 3

Шофьорът прегазил Паоло обжалва присъдата

  • георги сапунджиев-
  • прегазил-
  • паоло-
  • обжалва-
  • присъдата

Родителите на момченцето също обжалват решение на съда, според което Сапунджиев е признат за невинен за това, че е блъснал детето на пешеходна пътека

Шофьорът прегазил Паоло обжалва присъдата - 1
Снимка: БТА

Шофьорът прегазил Паоло обжалва присъдата, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. На 5 март от 9 часа в Пловдивския апелативен съд е насрочено за разглеждане НОХД № 31/ 2015  г. Делото е образувано по жалба на подсъдимия Георги Сапунджиев и по жалба на частните обвинители.

С присъда на Старозагорския окръжен съд Сапунджиев е бил признат за виновен в това, че на 2 юни 2014 г. в гр. Стара Загора при управление на моторно превозно средство (МПС) е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Паоло Иванов, 4 г., като е бил признат за невинен в това да е извършил деянието на пешеходна пътека.

На Сапунджиев е било наложено наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 5 години

В постъпилата жалба от адвоката на  подсъдимия се съдържат доводи за несправедливост на наложените наказания. Основното съображение е, че съдът не е отчел наличните многобройни смекчаващи вината обстоятелства, вместо което е дал превес на отегчаващите такива. В тази връзка се иска изменение на постановената присъда и намаляване размерите на наложените наказания лишаване от свобода и лишаване от правоуправление.

В жалбата си частите обвинители Иванови акцентират на незаконосъобразното признаване на подсъдимия Сапунджиев за невинен в това деянието да е било извършено на пешеходна пътека. По този повод искат от въззивната инстанция да отмени присъдата в тази й част и да признае Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pipi

    0 0 Отговор
    Чудя се дали спи спокойно този
  • 2 КГБ

    0 0 Отговор
    ТОЗИ ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА МУ СЕ ПРЪСНЕ МОЗЪКА КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ БЛИЗКИТЕ С СЪДА ИЗПРАЗВАШ МУ ЕДИН ПЪЛНИТЕЛ В ГЛАВАТА И ТОЛКОВА Е.АСИ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ МУТРИ НЕДОСЕГАЕМИ НЕ СТЕ ПОПАДНАЛИ НА ПОДХОДЯЩИЯ 4ОВЕК ДА ВИДИТЕ КАК ЩЕ ВИ СЪБИРАТ МОЗЪКА
  • 3 анонимен

    0 0 Отговор
    Обжалвал !!! Какво ще обжалва??? Това ,че все още е сред живите?