Last news in Fakti

6 Януари, 2015 15:33 1 994 3

Гриша Ганчев с три обвинения в съда

  • гриша ганчев-
  • три-
  • обвинения-
  • съда

Обвинителният акт е срещу десетима участници в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления

На 30 декември 2014 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу десетима участници в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (избягване установяването и плащането на данъчни задължения по Закона за ДДС в особено големи размери) и ръководена от Гриша Ганчев. Обвинителният акт от 200 страници засяга дейността на групата от 1 януари 2012 г. до 15 май 2012 година.

На Гриша Ганчев са повдигнати три обвинения. Първото е като ръководител на организирана престъпна група. Второто за това, че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по Закона за ДДС на „Литекс Комерс“ АД в размер на 711 580,56 лева, като не издадат фактури съгласно чл. 113 ал. 1 от Закона за ДДС и затаят истина в подадени пред ТД „ГДО“ НАП София справки-декларации. Третото  за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов.

На осем лица – Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева (изпълнителни директори на „Литекс Комерс), Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на „Литекс Комерс“ АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. За участие в оперативна престъпна група е повдигнато обвинение и на Тодор Симеонов.

Според обвинението в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров (директори на „Литекс Комерс“ АД) – като извършители, а останалите от групата, сред които и трима бизнесмени - като помагачи. 

В хода на разследването част от материалите по делото бяха отделени в ново досъдебно производство, работата по което продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръста

    0 0 Отговор
    Са ще почнат едни коментари ...... само глупости от разберачи да искаш да четеш.

    Коментиран от #2

  • 2 Васил Димчев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кръста":

    Пич, тия рабЕрачи берат ли нещо или направо го разбЕрачват.
  • 3 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    ФАЛШ!!!!