26 Януари, 2015 18:05 2 064 0

Седем от килърите във Варна получиха обвинения

  • митко дамянов-
  • килъри-
  • варна-
  • мокри поръчки

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо 9-има участници в организирана престъпна група от Варна, създадена с цел убийства, телесни повреди и принуда. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според информацията на разследващите групата, която е действала от 2004 г., е отговорна за убийството на семейството Митко и Наталия Дамянови в началото на януари в София и за разстрела на варненския бизнесмен Борислав Манджуков през март 2014-а.

Предстои да бъдат привлечени и другите двама, които в момента изтърпяват наказания „лишаване от свобода“ по други дела.

Задочни обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Радослав Калчев и на Недялко Цветков, които до момента са в неизвестност и се издирват.

Обвинени като участници в престъпната структура са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на Петър Благоев и Христо Георгиев, които са в затвора.
Николай Илиев бе задържан на 21 януари 2015 г. при специализирана операция на Главна дирекция „Криминална полиция“ под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. На 24 януари 2015 г. Специализираният наказателен съд наложи на Илиев мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Делото по мярката му за неотклонение на втора инстанция е насрочено за 3 февруари 2015 г.

В ареста са Галин Мирчев и Николай Тошев, те са задържани по друго дело на Специализираната прокуратура за наркоразпространение.

На Мирослав Михалев и Деян Михалев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА