Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 18:30 4 030 1

Разбиха българска нелегална цигарена фабрика в Унгария

  • българска-
  • нелегална-
  • цигарена-
  • фабрика-
  • унгария

Това стана при съвместна операция на ДАНС, унгарските служби и Европол

На 02.02.2015 г. на територията на Унгария е проведена операция, при която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща незаконно производство и разпространение на цигари без акцизен бандерол в Унгария и страни от ЕС. Реализацията е в следствие на съвместно разследване на служители на Държавна агенция „Национална сигурност” / ДАНС/ и Главна дирекция „Криминални разследвания” към Националната данъчна и митническа администрация на Унгария, в координация с ЕВРОПОЛ.

В хода на проведените съвместни действия е установена нелегална фабрика за производство на цигари, намираща се в близост до Будапеща. На място, в процес на производство, са задържани 9 лица - български граждани, ангажирани в производството на цигари.

При проведените действия по разследването е установена поточна линия за производство на цигари и професионална поточна линия за рязане на тютюн.

Иззета е готова продукция в размер на 2.3 млн. къса цигари, над 22 тона нарязан и не нарязан тютюн, голямо количество суровини и материали за производство, заготовки за опаковки на стекове, кутии за цигари. При извършените обиски са намерени и заготовки на кутии за цигари.

Готовата продукция е била предназначена за нелегалния пазар в страни от Европейския съюз.

ЕВРОПОЛ и партньорските служби на Унгария дадоха висока оценка на предоставената от ДАНС точна и навременна информация, послужила за успешното осъществяване на операцията, твърдят от ДАНС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    благодаря за снимките на машините ще са ми от полза...вакуум никога няма