Last news in Fakti

5 Март, 2015 13:43 2 056 0

Цацаров разпореди проверка на делата за извършени престъпления в с. Галиче

  • цацаров-
  • проверка-
  • делата-
  • престъпления-
  • галиче

Гледат се под лупа сигналите на хората

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацарв екип от прокурори от Върховна касационна прокуратура извършва на място проверка в Окръжна прокуратура – Враца и в Районна прокуратура – Бяла Слатина.

Предмет на проверката са всички дела и сигнали от граждани за извършени престъпления в с. Галиче за периода от 2010 г. до настоящия момент.

На 11 август 2014 г. беше заловена престъпна група от лихвари, извършили отвличания и рекет на територията на Врачанска област. Неин ръководител е Ангел Попов. На 13 август специализираната прокуратура повдигна обвинения на общо осем участници в групата, която освен всичко се е занимавала и с купуване на гласове по изборите.Обвинения бяха повдигнати на ръководителите на групата - братята Ангел Попов и Веселин Попов. Като участници бяха привлечени, Анатоли Ангелов, Цветомир Ценов, Милен Иванов, Ивайло Николов, Боил Комаревски и Нина Македонска, Обвинение за съучастие в част от престъпленията на група (без да е участник в групата) е повдигнато и на сина на Веселин Попов – Веселин Веселинов Попов.

На 15 август Специализираният наказателен съд остави в ареста петима от членовете на престъпната структура. В ареста остават Боил Комаревски, Ангел Попов, Ивайло Николов, Цветомир Ценов и Нина Македонска.

На 20 август бяха задържани още трима членове на групата, Върбан Димитров, Димитър Димитров и Цветомир Димитров. Тримата, които са криминално проявени и са известни с прозвището "Мишките", също са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, два дни по-късно съдът ги остави в ареста.

На 25 август 2014 г. Апелативният специализиран наказателен съд промени мерките за неотклонение на двама от престъпната група - Нина Македонска и Боил Комаревски от "задържане под стража" в "парична гаранция".

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала от 2008 г. на територията на Враца, Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Галиче и други селища в региона. Участниците са предоставяли заеми на нуждаещи се, като лихвите, налагани на длъжниците, често са достигали и надхвърляли двукратно дадените на кредит суми. Събирането на дълговете от закъснели с плащанията, е ставало с особена жестокост и гаври.

По информация на МВР дължимите суми са събирани чрез принуда и насилие. Взелите заем получавали закани за убийство, имотите на част от тях бивали опожарени, често на длъжниците бил нанасян жесток побой. Криминалистите стигнали и до информацията, че групата разполага с незаконно автоматично оръжие, съпричастна е към извършването на поръчкови убийства на територията на страната, проявява особена жестокост и бруталност.

По информация на МВР Ангел Попов, известен с прякора Главестия, е криминално проявен, регистриран многократно за изнудване, телесни повреди и закани за убийство, изключително безскрупулен и жесток човек. Почти всички други членове на групата също имат прякори, Цветомир Ценов е известен като Квиц, Милен Иванов – като Бижуто, Ивайло Николов - като Зъбчо, Боил Комаревски – като Биби, а Веселин Попов – като Лунгара

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА