Last news in Fakti

5 Март, 2015 17:19 2 628 0

Николай Георгиев, готвел убийства, остава в ареста

  • николай георгиев-
  • убийства-
  • остава-
  • ареста

Заседанието се проведе при закрити врати

Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", взета за шивашкия бос на Николай Георгиев. 

Той е обвинен за приготовление на убийство.

Делото се гледа при закрити врати заради наличие на СРС. Георгиев и адвокатите му запазиха мълчание.

Георгиев бе арестуван заради две поръчани убийства. Единият поръчан е неговият собствен брат Георги. Като втори набелязан бил местен бизнесмен, с когото имали финансови и имотни спорове. Мокрите поръчки, според обвинението, е трябвало да бъдат изпълнени от Веселин Загорски-Весо Тъпото, който пък бе арестуван през януари. 

Загорски попадна в ареста след разследване срещу друг пловдивски бизнесмен – Атанас Червенков-Райфъла, който бе задържан по обвинение за поръчителство на палежи и опит за убийство. Оказа се, че той е дясната ръка на Райфъла.

Николай Георгиев твърдял, че е измамен с имоти и в бизнеса както от брат си Георги, така и от другия поръчан за ликвидиране бизнесмен. Три години по-рано се наложило 55-годишният да прехвърли на брат си три от фирмите си, защото имало опасност активите им да бъдат запорирани. През това време Георги успял да продаде новопридобитите си дялове, както и доста имоти на дружество, свързано с поръчания за убийство местен бизнесмен. Николай разбрал за сделките много след това и подал жалба в прокуратурата, че е измамен, тъй като фирмите и имотите му стрували над 1 милион евро, а били продадени за жълти стотинки.

Георги получил условна присъда, тогава брат му решил да го ликвидира, както и  купувача на фирмите и имотите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА