Last news in Fakti

8 Март, 2015 13:20 6 747 10

Шофьор убиец разкрит и задържан в Русе

  • шофьор-
  • убиец-
  • русе-
  • разкрит-
  • задържан-
  • пешеходна пътека-
  • жена-
  • пометена-
  • загинала на място
Шофьор убиец разкрит и задържан в Русе - 1
Снимка: Русе Нюз

Шофьор, който снощи в Русе блъсна на пешеходна пътека и уби жена, след което избяга от местопрестъплението, е разкрит и задържан, съобщи Ruse News.

Инцидентът е станал около 19.40 ч. на бул. „Хр. Ботев“ в крайдунавския град, на около 50 метра от кръстовището с бул. „В. Левски“, в близост до спирка на обществения транспорт. Жената, на видима възраст около 50 години, пресичала в района на пешеходна пътека, когато била буквално пометена от черно Volvo, идващо откъм Паметника на русофилите. От удара жената загинала на място. Вероятно автомобилът се е движел с много висока скорост, тъй като чантата и другите неща, които носела, са отхвръкнали на около 10 метра от тялото. След инцидента извършителят натиснал педала и избягал с мръсна газ от мястото на произшествието.

Полицията веднага започна издирване на автомобила и пътуващите в него, като призова всеки, който има някаква информация за случая, да съдейства.

Днес автомобилът, с който снощи беше блъсната 53-годишната жена, е открит, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе. В резултат на извършените оперативно-следствени действия колата е била намерена няколко часа след трагичния инцидент. Тя е собственост на 44-годишния Т.К. от кв. „Тракцията“, който бил зад волана. Проба с дрегер е установила, че мъжът е шофирал след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той е задържан в следствения арест. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ico

    1 0 Отговор
    Къде е ползата да е намерен и задържан, след като след дни/седмици/месеци, ще бъде осъден(условно със сигурност) и пуснат да шофира по старому. Поздрави на всички български прокурори и съдии, някой ден ще име възмездие и за техните постъпки. Пожелава им го всеки един нормален и честен български гражданин.
  • 2 1234

    1 0 Отговор
    Властите в България да вземат пример от Холандия,в градовете има няколко ограничения,зона с 30 км,зона с 40 км, зона с 50 км ,ако нарушиш указаните километри глобите са страхотни,и докато не платиш няма каране на МПС то,следи се от камери и нищо не им убягва.Там няма ,,ще го търсим после,,.Веднага патрула отива у тях ,и го прибира,а за такива дето убиват както момичето от В Търново,в държавата имат четири или пет специалнно обучени за издирване и прибиране на такива рецидивисти групи от по двама души които само с това се занимават из цялата държава ,търсят ги и ги арестуват.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Е що пример от Холандия-нали искате да ставеме 16-та република на Русия?От тях трябва да се учим:)

    Коментиран от #4, #5

  • 4 кмета

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    НЕ трябва ,както в германия на всички цигани социална помощ 700Е+ток,вода,газ ,квартира,безплатно лечение ,училище и щом ти звънне на вратата социален работник за работа от трудовата борса не ми харесват изброената работа оставам на социал .
    В Руската държава за такова престъпление максималното наказание е 15 години и принудителен труд и от 25000лв до 75000лв дори и имуществото се конфискува ,ако не може да плати лицето .
    В бГ -тоПрез февруари магистратите от крайдунавския град осъдиха на 15 години затвор 31-годишния Тихомир Трендафилов, защото блъснал 32-годишна жена на пешеходна пътека и я влачил с колата си 60 метра
    Великотърновският апелативен съд намали рекордна присъда за смърт на пътя, дадена от Русенския окръжен съд. През февруари магистратите от крайдунавския град осъдиха на 15 години затвор 31-годишния Тихомир Трендафилов, защото блъснал 32-годишна жена на пешеходна пътека и я влачил с колата си 60 метра. Месец след инцидента тя починала в болницата. Тъй като подсъдимият направил самопризнания и поискал съкратена процедура, наказанието е редуцирано с една трета до 10 години зад решетките. Според апелативните съдии обаче, дори в този си размер то е явно несправедливо и дори има елемент на мъст.

    Русенецът получил максимално предвидената санкция в Наказателния кодекс, тъй като карал чужда кола без книжка, а според очевидци минал на червено с поне 80 километра в час. Макар да ударил пешеходец, младият мъж изобщо не слязъл да види какво е състоянието на жертвата – след като влачил жената 60 метра, набил спирачки. Тя паднала на пътя, а той избягал. Тихомир дори се опитал да изчисти колата от следите и я оставил пред жилището на собственика ѝ по документи. Отделно русенецът имал 11 предишни присъди за кражби и грабежи.

    Апелативният съд намира, че магистратите от Русе неправилно са квалифицирали част от обстоятелствата като отегчаващи – опитът да се припише авторството на друго лице, липсата на шофьорска книжка, както и фактът, че е рецидивист. За въззивния съд, макар и с дълго съдебно досие, Тихомир не е "някой лентяй". "Подсъдимият е в трудов договор и работи като мияч на превозни средства. Това означава, че престира обществен, а и собствено полезен труд", обосновават се търновските съдии. Затова те намаляват наказанието от 15 години лишаване от свобода до 12 години. Заради самопризнанията русенецът ще лежи зад решетките с една трета от срока по-малко – 8 години. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. така и в бг-то има закони обаче от 15 на 5 и нищо не дължи на близките .

    Коментиран от #8

  • 5 оня с магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ОПИТАЙ СЕ ПОНЕ ЕДИН ПЪТ ДА ИЗКАЖЕШ СВОЕ МНЕНИЕ ,ЛИЧИ СИ ,ЧЕ (:КПД:) НА МОЗЪКА ТИ Е ЗАЛИНЯЛ .(АКО го има)
    Коня е по-голям от магарето но на магарето му викали батко.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Хаха!Хитрец такъв!Ми нали ако си кажа СВОЕТО мнение эа тебе,няма ми го пусне ценэурата бе?!:)
  • 7 Холандец от Ротердам

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    И в Холандия е смешно - по документи си на един адрес, ти живееш на втори, уж нямаш представа кой карал колата и т.н. Нещо като Петата поправка от американската Конституция - не искаш да свидетелстваш срещу себе си или близко лице!

    Обаче ако те набарат, ще ти скъсат г.за!
  • 8 оня с талигата и двата коня

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кмета":

    Ти, моето момче, четеш откъде?! От Уголовный Кодекс Росийской Федерации, какая статья?! Да ти вметна за убийство по непредпазливост - затвор от две години или поправителен труд в същия срок. Бе, к'во да ти обяснявам, напиши в гугъла уголовный кодекс рф и убийство по неосторожности.

    Това, за което ти говориш не е наказателен, а частноправен въпрос - близките и наследниците могат да предявят съдебен иск за покриване на загубата от смъртта на техния родител, близък и т.н. Кръвнина. Този иск се ситуира отделно от наказателното производство, предприето от държавата.

    За едно си прав обаче - доста убийства напоследък, като убийците получават смешно наказание и след около 5 години са вън! Което е абсурд!
  • 9 dada

    0 0 Отговор
    Всеки има някакво право в тези коментари лошото е , че в държавата хората с власт си правят всичко за тяхна изгода , а не си ползват превилегиите за това което трябва , щом се наложи сам да намеря кой ме блъсна пред Гимназия Хр.Ботев да му намеря телефонния номер и имената за да му се обадят от кат и после да ми кажат вари си и ела за портокола , и да обикалям по болници които ми бъркат изледванията какво може да се очаква от такива хора. Нека да казват младите бягат от държавата - ще бягам ако можех и пеша заради такива които помагат на престъпниците да осакатяват и убиват невинни ...... МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ВСИЧКИ БЛИЗКИ НА ПОСТРАДАЛИ КАКТО И НА ПОСТРАДАЛИТЕ :(
  • 10 някой познат

    0 0 Отговор
    Искам да ви кажа само едно,отностно случая с Тихомир Трендафилов,където го обвиняват за катастрофата на Олимпа.Аз бях на другия ъротоар и видях всичко.70% от това което пишете в тоя саит са пални лъжи и клевети.Че е виновен до някъде няма спор,но другото е пълна лъжа.Аз лично ще се свържа с него и ще му кажа да заведе дело срещу вас,ако не махнете тея лъжи.Има и още няколко човека които са били на местопрестъплението и ще докажат истината.Бъдете здрави и късмет.