Last news in Fakti

17 Март, 2015 19:11 1 739 0

4 години затвор за убийство в Студентски град

  • марио данчев-
  • илко радев-
  • убийство-
  • студентски град

Четири години затвор получи Илко Радев за убийството на своя съквартирант през февруари 2012, отсъди Софийски градски съд.

Илко Радев беше обвинен за убийството на 19-годишния Марио Данчев в Студентски град при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Марио при пиянски скандал.

Факти.бг припомня, че  Марио беше наръган от своя съквартирант в блок 23 на 29 февруари 2012 г. след пиянско сбиване. Студентът от УНСС бе прободен фатално с нож в сърцето след свада с участието неговия брат близнак и още двама младежи. В стаята четиримата се сбиват, всички са пияни, с изключение на съквартиранта на близнаците – Илко.

Преди три години в защита на Илко Радев се обявиха десетки негови съученици, учители и приятели от Добрич. Те организираха мирно шествие през центъра на града.

На 2 март 2012 г. съдът пусна под парична гаранция 19-годишния Илко Радев.

Адвокатите на обвиняемия на няколко пъти подчертаха, че Марио, Мартин и Владимир са употребили сериозно количество алкохол. Убитият е бил с 2,2 промила алкохол.

Освен присъдата от 4 години лишаване от свобода, СГС постанови и че Илко Радев трябва да заплати по 200 000 лв кръвнина на родителите на Марио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА