Last news in Fakti

24 Юни, 2015 10:45 1 257 1

8 г. затвор за пиян шофьор, убил майка си и приятел

  • шофьор-
  • убил-
  • майка-
  • приятел-
  • затвор-
  • павел тухчиев

Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 11 г.

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Павел Тухчиев на 8 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 11 г., съобщиха от съда.

Той беше признат за виновен за това, че на 24 септември 2014 г. на пътя с. Йоаким Груево - гр. Перущица  при управление на МПС л.а. „Daewoo Lanos” в пияно състояние с 2.8 промила алкохол в кръвта е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Милко Джамбов и Нена Бойнова и телесни повреди на Божидар Пенков.

Около 20ч на 24 септември 2014г., подсъдимият Павел Тухчиев управлявал взетия под наем лек автомобил. В автомобила се возели пострадалите Милко Джамбов, майката на шофьора - Нена Бойнова и Божидар Пенков. Непосредствено преди настъпване на пътния инцидент Тухчиев управлявал колата със скорост 115 км/ч.

По същото време, в обратна посока на движение, със скорост около 64 км./час, от юг на север, в насрещната /източната/ лента за движение на пътя гр.Перущица - с. Йоаким Груево, се движел лека автомобил "Renault  Laguna".

В десния завой на пътя, Павел Тухчиев навлязъл с управлявания от него автомобил, със скорост 115 км/ч., като едновременно с това задействал и спирачната система. В резултат от движението с несъобразена и превишаваща максимално разрешената скорост от 90 км./час, както и радиуса на дъгата на пътния участък, започнало странично плъзгане на превозното средство и лекия автомобил навлязъл в лявата /насрещна/ лента за движение.

В този момент настъпил удар между двете коли, който бил челен /в предните части/ и за двете превозни средства.

След сблъсъка водача на другия автомобил се обадил на 112. Дошлите на място полицаи изпробвали с дрегер подсъдимия и установили, че бил с концентрация на алкохол в кръвта 2.8 промила.

При инцидента починал на място Милко Джамбов, а майката на подсъдимия Нена Бойнова починала на другия ден в болницата вследствие на получените травми.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адвоката

    0 0 Отговор
    Пръснете му задника сега в затвора.Като излезе след време да е като майска роза.