Last news in Fakti

3 Септември, 2015 15:17 930 1

Прокуратурата разследва 18-годишен ало измамник

  • прокуратурата-
  • разследва-
  • ало измамник

Срещу него е образувано досъдебно производство за измама с цел имотна облага чрез поддържане на заблуждение

Районна прокуратура – Пловдив разследва  18-годишен ало измамник, съобщиха от прокуратурата.

На 2 септември 2015 г. под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив е проведена специализирана операция за противодействие срещу извършители на телефонни измами, при която е задържан 18-годишния Пламен А., от гр. Ветово.  Акцията е съвместно с отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и служители на Второ и Четвърто РУП в Пловдив.  Срещу Пламен А. Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство за измама с цел имотна облага чрез поддържане на заблуждение.

На 17 август 2015 г. Пламен А. се обадил на домашния телефон на 65-годишна жена от Пловдив като си преправил гласа и се представил за нейна родственица. Той поискал 1500 лева назаем за закупуване на климатици. Жената събрала 900 лева, които предала на куриер. По същата схема на другия ден – 18 август 2015 г., Пламен А. позвънил на домашния телефон на 86-годишна жена от Пловдив, от която пак с преправен глас поискал пари за капариране на климатици. Представил се за нейна близка приятелка. Пенсионерката предала по куриер 700 лева.Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени огледи, иззети мобилни телефони.

Пламен А. е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. За последния месец под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са задържани осем лица, срещу които са повдигнати обвинения за измами по схемата с телефонни обаждания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Да влиза в затвора и през цялото време да го държат на включен климатик да му замръзне семето крадливо.