Last news in Fakti

11 Септември, 2015 09:59 1 548 0

11 месеца затвор за каналджията Калчо Илиев

  • затвор-
  • каналджията-
  • калчо илиев

На Калчо Илиев, който бе заловен да превозва 54 бежанци, му е наложена и глоба от 2000 лв. и конфискация на автомобила

11 месеца лишаване от свобода при строг режим, глоба от 2000 лв. и конфискация на лекия автомобил наложи Районен съд-Царево на каналджията Калчо Илиев, превозвал 54 бежанци в микробус.

На 10.09.2015г. Районен съд-Царево одобри споразумение, с което призна за виновен Калчо Илиев за това, че на 07.09.2015 г. в района на местност ,,Пальокупата’’, землището на с. Бродилово, община Царево, в зоната за отговорност на ГПУ - Малко Търново, в съучастие с неустановено по досъдебното производство лице, като помагач на територията на Република България, превели през границата на страната от Турция в България и транспортирал с товарен автомобил марка "Ивеко Дейли" група хора – 54 бежанци, без документи за самоличност. Превеждането през границата на страната е извършено без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места. Помощта на Калчо Илиев се изразявала в изчакване на територията на България на групата, товаренето й от землището на с. Синеморец, параклис „Света Петка”, община Царево и превозването им с моторно превозно средство - товарен автомобил марка Ивеко Дейли, към вътрешността на страната.

Наложеното на Илиев наказание е 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изпълнение, глоба в размер на 2 000 лв. и конфискация на личния автомобил на Илиев – "Форд Ескорт".

Одобреното споразумение има сила на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Районна прокуратура-Царево продължава разследването срещу неизвестния извършител, превел бежанците през българо - турската граница, чийто помагач е бил Калчо Илиев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА