Last news in Fakti

20 Септември, 2011 11:54 2 345 0

Плашат с отвличане майката на Бербатов

  • благоевград-
  • маргарита бербатова-
  • заплахи-
  • отвличане

Полицията арестува автора на заканата, той си правел майтап

Хакер заплаши с отвличане майката на Димитър Бербатов, съобщи в. "Струма". "Ще отвлечем Маргарита. Така синът й, футболистът-милионер ще бъде принуден да плати откуп", гласи зловещото съобщение в интернет.

Заканата е гарнирана с нелицеприятни епитети към семейството на Митко. Маргарита, която е главна медицинска сестра в благоевградската болница, незабавно депозирала жалба в полицията с искане да бъде установен авторът на посланието.

Властите се мобилизирали и успели да установят IP адреса. При разследването станало ясно, че заплахата идва от домашния компютър на благоевградчанина Петър Антонов. Сега се очаква прокуратурата да вземе мерки срещу открития от РЗБОП интернет-терорист. При разпитите Антонов твърдял, че си направил майтап, повлиян от публикация в местната преса.

Полицията работеше и по версията, че заплахата идва от политически опоненти на Маргарита Бербатова, която е активист на ГЕРБ. Не се изключвала и вероятността за хулиганска проява.

До момента подобна заплаха в региона е получавал и собственикът на хотел “Пирин” в Сандански Стефан Шарлопов. Тя обаче не бе в глобалната мрежа.

Антимафиотите от Благоевград имат опит в разкриването на престъпления в интернет пространството, тъй като преди около 2 години жалба подаде и бившият шеф на Окръжен съд - Благоевград Красимир Аршинков. Тогава бяха разкрити “писателите”, които месеци наред водеха война срещу семейство Михаела и Красимир Аршинкови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА