Last news in Fakti

19 Ноември, 2015 23:00 1 164 1

Старци дадоха над 25 хил. лв. на ало измамници

  • старци-
  • дадоха-
  • ало измамници

Трите случаи са станали вчера във Варна

Дядо и две баби дадоха над 25 хил. лв. на ало измамници, съобщиха от ОДМВР-варна. Трите случаи са станали на 18-ти ноември във Варна.

При първият 76-годишна жена от Варна е сигнализирала за това, че на домашния й телефон е позвънило непознато лице, представило се е за полицейски служител и я е въвело в заблуждение, че с цел задържане на група измамници, работещи съвместно с банкови служители, е необходимо жената да му предаде определена сума пари. Жената поставя сумата от 8250 лв. в торба и я хвърля през терасата на дома си на непознат мъж.

За вторият случай е подала сигнал 85-годишна жена от Варна за това, че отново на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за лекар и я е заблудило, че внучката й се нуждае от спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предава сумата от 12 900 лв. на непознат мъж пред дома си.

Третия сигнал е подаден от 84-годишен мъж от Варна за това, че на домашния му телефон е позвънило непознато лице, представило се е за лекар и го е излъгало, че негов роднина се нуждае от спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Мъжът поставя сумата от 4600 лв. в торба и я хвърля през терасата на дома си на непознат мъж.

По случаите са образувани досъдебни производства, а материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    После да не съм чул,че пенсионерите нямат пари.Има няма и излизат новини ,че оная баба дала незнам си колко десетки хиляди,оня дядо дал не знам си колко на измамници.
    А най са ми снешни историите,че бабата изтеглила на деня 20 бона и ги дала на изманика...Ей така отиваш и на секундата ти дават толкова пари без заявка без нищо....