Last news in Fakti

7 Декември, 2015 18:21, обновена 8 Декември, 2015 09:03 4 425 2

Стреляха около офиса на Алексей Петров, има ранени

  • стреляха-
  • офиса-
  • алексей петров

Няма опасност за живота на пострадалите

Двама души са пострадали, след като малко след 17:45 часа на столичния булевард Черни връх, в близост до офиса на Алексей Петров избухна стрелба.

Към 18,47 часа от МВР уточниха пред Факти.бг, че няма опасност за живота на пострадалите. От полицията първоначално съобщиха, че един човек е бит, а другите двама са простреляни в краката.

По-късно не бе потвърдена информацията, че има бит, оказа се че има само двама ранени.

По непотвърдена информация двамата - Марио - на 21 години, 30-годишният Любомир и трети, неизвестен мъж са били спряни от охраната на Алексей Петров, защото им се сторили съмнителни. Тримата, които са били в автомобил, са излезли и са побягнали, но са били пресрещнати от други охранители на Петров. Стрелбата е била провокирана тъй като единият от тримата пръв е извадил пистолет. Преди да бъдат простреляни, те са си стъпкали телефоните. Според някои информации, двамата простреляни са криминално проявени и са се занимавали с кражби на коли. Третият, за когото се предполага, че е извадил пистолет, е успял да избяга.

А иначе по -рано бе съобщено от МВР, че сигналът  за възникнал инцидент на столичния бул. „Черни връх“, при който са се чули изстрели е получен на телефон 112 около 17,45 часа.

Стреляно е от автомобил бе първоначалната информация на МВР, който е успял да напусне мястото на престъплението, което не се оказа вярно. В момента движението в района на инцидента е отцепено от силите на реда.

Има линейки на мястото на стрелбата.

Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията, районът е отцепен. Няма данни за жертви, трима пострадали са откарани в болнично заведение, уточняват от МВР. Криминалисти работят по изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Движението на моторни превозни средства в района е затруднено.

Първоначалната версия на разследващи предполагат, че това е нов опит за атентат срещу Алексей Петров. На въпрос към старши комисар Младен Маринов дали може да се каже, че това са охранители на Алексей Петров, той отговори: „Нямаме такава информация”. Маринов заяви, че нямат информация да е стреляно от автомобил.  Появиха се версии, че простреляните са наркопласьори или крадци.

Факти.бг припомня, че на 29 октомври срещу Алексей Петров бе извършено нападение с гранатомет, при което нямаше пострадали. Нападателите изстреляли снаряда, точно когато бронираният автомобил на Петров правил ляв завой към бул. "Черни връх". Изстрелът е засегнал предната дясна врата на автомобила, който се е прибрал на собствен ход до гаража, намиращ се на 200 метра от мястото на стрелбата.По-късно разследващите намериха гранатометите и автомобила, от който е стреляно.

Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за информация кой е стрелял по него, като започна паралелно собствено разследване с чужди експерти. Петров заподозря, че атентата на 29 октомври има общо с периода, в който е работил в ДАНС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Стига го гърмехте тоя бе!Това е IRON MAN ... непробиваем ... то не бяха миномети...гаубици...касетъчни бомби... И на ядрен взрив ще издържи и ще си подтръчва като 15-годишен хлапак!!!
  • 2 мирише ми на митри

    0 0 Отговор
    Мутренска истерия, добре дошли в 90 - те. Тая държава никога няма да се оправи, вече 25 години слушам и гледам едни и същи "новини" с едни и същи "герои".
    Единствената разлика е в облеклото, облякоха костюми и ги дават по телевизията, говорят същите тъпотии, но народа ги обича и харесва.
    Прост народ, слаба държава.