Last news in Fakti

16 Декември, 2015 13:40 1 592 4

Две години затвор за убито дете получи мащехата му

  • мащеха

Върховният касационен съд  потвърди Решение на Апелативен съд Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжен съд-Бургас и определи окончателно наказание  от 2 години „лишаване от свобода“ на Ганка Тенева Димитрова за извършено убийство на 2-годишния й доведен син по непредпазливост, след умишлено нанесена тежка телесна повреда.

25-годишната жена ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален „общ“ режим в затворническо общежитие от открит тип.

През месец декември 2013г. Димитрова била бременна. От бременността се чувствала изморена, изнервена и раздразнена. На фаталния 8-ми декември тя се намирала в къщата си, разположена в с. Дрянковец, общ.Руен. Там била и жертвата - малкият Йордан. Той бил буден и непослушен, а осъдената го удряла, когато я дразнел. Нанасяла му удари по главата и тялото, както с шамари, така и с пръчка. Биела го и с метла, в дръжката на която имало вградено дървено парче. Ударите нанасяла с дръжката на метлата.

Периодичното нанасяне на удари продължило до 09.12.2013г. по обяд, когато Димитрова отново нанесла два удара по главата на детето. Те причинили кръвонасядания на меките черепни обвивки на главата на Йордан. Той изпаднал в безсъзнание около 14,30ч. на същия ден.

Съпругът на Димитрова бил извън техния дом, което накарало жената да отнесе припадналото дете до жилището на свой съсед. Помолила го да заведат заедно Йордан на лекар.

          Детето било откарано първо в болница в Айтос, а от там и в Спешния център в Бургас, където пристигнало с тежка черепно-мозъчна травма и в кома.

Пред лекарите, майката споделила, че довела детето защото превело гърчове. Травмите и контузиите на Йордан обаче не съответствали на думите на осъдената.

Поради влошеното здравословно състояние на детето, то е било транспортирано до болница във Варна. Там постъпило на 17.12.2013г. Въпреки проведеното лечение, в здравословното му състояние настъпили усложнения, заболяването прогресирало и на 28.12.2013г. детето починало.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    1 0 Отговор
    Тази присъда е подигравка.
    А предлаганата съдебна реформа сама по себеси няма отошение към подобен род несправедливи присъди.
  • 2 възмутен

    1 0 Отговор
    Как е допутимо на тази майка дете убийца да и се дават осъдителна присъда от две години която да изтърпи в общежитие от открит тип вмето по строго наказание .Още веанаж се убедих в нашата правосъдна система.

    Коментиран от #4

  • 3 без коментар

    1 0 Отговор
    24 часова непредпазливост с метлата по главата
    е нема такава държава
  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "възмутен":

    2 Г СМЯХ