10 Декември, 2013 11:51 1 129 0

Двегодишно дете пребито от бременната си мащеха

  • дете-
  • пребито-
  • мащеха-
  • двегодишно

Момченцето е с опасност за живота

Двегодишно дете е било пребито с метла от живеещата на семейни начала с баща му 23-годишна жена, съобщиха от полицията в Бургас.

Сигналът до униформените е бил подаден от болницата в Бургас, които алармирали за постъпило две годишно момченце от с. Дрянковец, което било в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и множество наранявания по тялото, с опасност за живота.

Установено е, че детето е доведено около 15:30 ч. в айтоската болница от баща си – С.Д., 28 годишен и живеещата на семейни начала с него – Г.Д., 23 годишна. След извършен медицински преглед малчуганът е транспортиран по спешност в МБАЛ – Бургас, където му е извършена оперативна интервенция и е настанен за лечение в отделение „Реанимация”, с опасност за живота.

В резултат на полицейските действия е констатирано, че нараняванията на малчугана са причинени от Г.Д., която била в напреднала бременност. Същата заявила, че детето не я слушало и тя, в състояние на нервност поради бременността, го ударила нееднократно с ръка и метлата за почистване.

Констатирано е, че Г.Д. имала от предишен мъж две свои деца, а пострадалото момченце на настоящия й мъж било на девет месеца, когато двамата се събрали за съвместно съжителстване. Първоначално семейството обитавало къща в Руен, но от около три месеца се преместило в с. Дрянковец, общ. Айтос, където С.Д. се хванал да работи, като пастир на животни.

Междувременно Г.Д. забременяла и останала в обитаваното в с. Дрянковец жилище за да се грижи за трите деца. Па първоначални данни двегодишния малчуган системно страдал от „нервността” на Г.Д., като преди месец с хематом е постъпил в айтоската болница, с обяснение от мащехата, че паднал при игра и се наранил.

Освободен е след няколко дни за домашно лечение, но седмици по-късно отново е приет, този път в тежко състояние със следи от множество удари по цялото тяло и черепно-мозъчна травма, сочещи за упражненото спрямо детето насилие.

Г.Д. е задържана с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Айтос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА