Last news in Fakti

6 Октомври, 2011 14:51 10 073 1

Тримата, извършили побоя в ж.к. „Модерно предградие”, са в ареста

  • софия-
  • "модерно предградие"-
  • ареста

Установени са основните участници в нападението, както и подбудителката

С полицейска заповед в рамките на 24 часа в ареста на районното полицейско управление ще останат И.В. /42 г./ - Къдравия, И.М. /22 г./ - Шаката и 16-годишен, известен с прякора Гого, съобщиха от МВР. Разследването започна на 2 октомври, след като столични полицаи успяха да предотвратят разрастването на конфликт в кв. „Модерно предградие”. Около 18.00 часа непълнолетен нахлу в къща на самотно живееща жена и нейни съседи направиха опит да го задържат. Избягалият се върна малко по-късно с група от около 20 души, въоръжени с камъни и дървени тояги. Част от тях нападнаха и нанесоха жестоки удари на съседите, опитали се да помогнат на възрастната жена. После се разбягаха при сигнала, че полицията пристига. От побоя единият от пострадалите бе настанен в болница с фрактура на долната челюст.
По случая бяха образувани две досъдебни производства, започнаха и интензивни оперативни действия за установяването и задържането на физическите нападатели. Последваха множество разпити. В районното полицейско управление бяха доведени четирима от групата – криминално проявени, сред които и 16-годишният, нахлул в къщата на възрастната жена. С постановление на прокуратурата срокът на задържането му бе удължен на 72 часа. В хода на разследването криминалистите достигнаха до четиримата основни участници в побоя. Те бяха нееднократно търсени на адресите им, както и на адресите на техни близки и познати. На 4 октомври в с. Яна бе установена и задържана 33-годишната Р.М., която бе привлечена в качеството на обвиняема по чл. 117, ал. 2 от НК /подбуждане на другиго към убийство/. С постановление на СРП мярката й за задържане е удължена на 72 часа. Днес към 12.00 часа в столичното Девето РУП бяха доведени и тримата извършители на престъплението – всичките с богати криминални досиета в полицията.
Те са задържани в рамките на 24 часа, след приключване на следствените действия материалите ще бъдат докладвани на СРП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    2 2 Отговор
    Ром на цигански е същото като циганин на български. Аз говоря български, а не цигански. :)