Last news in Fakti

20 Януари, 2016 11:58 5 114 4

На Пукет задържаха българин, точил банкови карти

  • пукет-
  • българин-
  • точил-
  • банкови карти-
  • скиминг
На Пукет задържаха българин, точил банкови карти - 1

Българин е задържан в Тайланд при опит да източи чужди банкови карти, съобщава в.„Банкок таймс“.

Арестът е извършен на о. Пукет, а задържаният е 31-годишния Борис Красимиров Тулумбаджиев.

Това е станало при негов опит да изтегли пари от местен банкомат. В него са били намерени 130 фалшиви карти. При претърсването на хотелската му стая са били открити други 150 карти.

На специална пресконференция от полицията на о. Пукет разкриха, че арестуваният българин е бил следен от няколко дни. Това е станало по сигнал от банка за теглене на пари от чужди карти. Следенето на българина започнало на 17 януари, а близо 48 часа по-късно е бил задържан.

Властите са документирали как Борис Красимиров Тулумбаджиев обикаля популярни плажове и заведения на острова и използвал поставените там банкомати, за да тегли пари.

Срещу него е повдигнато обвинение за фалшифициране, използване и притежаване на банкови карти.

Силите на реда са иззели също така скимиращо устройство, паспорт и други вещи.

Задържаният българин е пътувал на два пъти до Тайланд. Първото му посещение е било между 5 и 11 ноември миналата година.

Вторият път той кацнал в Пукет на 11 януари тази година. Властите в момента не разкриват колко пари е успял да изтегли задържаният наш сънародник.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаден сЕляк

    0 1 Отговор
    Сега да го е..т там у панделите!!!!
  • 2 бай Димитър

    0 0 Отговор
    Няма такова нещо ! Това е ВРАЖЕСКА информация. Борко събира парички за БСП за новите предстоящи избори. Мамка МУ и татко му са социалисти - комунисти , а бабите и дядовците - Активни БОРЦИ ! Молим не набеждавайте партийния функционер ! Външно министерство да се заеме веднага с освобождаването на детенцето !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Туриста

    0 0 Отговор
    Лакомо дупе тайландски ... го е ...