Last news in Fakti

29 Януари, 2016 17:35 1 352 3

Осъдиха мъж за кражба и бягство от ареста

  • осъдиха-
  • мъж-
  • кражба-
  • бягство-
  • ареста

Той е бил и на изпитателен срок по друга присъда

Осъдиха мъж за кражба и бягство от ареста - 1

По две бързи производства на Районна прокуратура - Пловдив за три дни – в сряда, 27 януари 2016 г., и днес, 29 януари 2016 г., бе осъден 25-годишния Асен Методиев от гр. Пловдив, съобщиха от прокуратурата.

На 24 януари 2016 г. той е бил привлечен като обвиняем за опит за кражба. Ден по-рано Методиев е бил задържан в ареста на Шесто РУ на МВР - Пловдив първоначално за 24 часа по Закона за МВР. Причината е, че направил опит за кражба от магазин в гр. Пловдив.

На 24 януари 2016 г. с постановление на наблюдаващия прокурор Методиев е бил задържан за 72 часа и е трябвало да бъде прехвърлен от полицията в следствения арест в гр. Пловдив. При връчването на документа обвиняемият решил да избяга. Той поискал да отиде до тоалетната и успял да напусне сградата на Шесто РУ на МВР-Пловдив. Два часа по-късно е открит и върнат обратно в полицията. Срещу него е било повдигнато обвинение и за бягство от ареста.  

В сряда Методиев е бил осъден на девет месеца лишаване от свобода при строг режим за опита за кражба, а днес на седем месеца лишаване от свобода при строг режим за бягството от ареста на полицията. Направил е самопризнания и се разкаял за постъпките си.

Двата съдебни акта са постигнати след споразумения между прокуратурата и обвиняемия, одобрени от Районен съд - Пловдив, и са окончателни. Днес от съдебната зала Методиев е бил откаран в затвора. Той има предишно осъждане за извършено умишлено престъпление от общ характер, за което е получил условна присъда и горните две деяния е извършил в изпитателния срок по тази присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бидона

    0 0 Отговор
    Браво на прокуратурата.Кражба на кокошка и хоп бързо прозиводство!
    Обиране на КТБ и хоп алцхаймер!
  • 2 123

    0 0 Отговор
    А за мапоумниците позволили му да избяга нещо? Дело, наказание? Май нищо.
    При това става дума (предполагам) за средностатистически м....л. Това ако ми били органи на реда .....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.