5 Февруари, 2016 15:07 2 822 0

Трима обвинени за жестоко убийство

  • трима-
  • обвинени-
  • жестоко-
  • убийство

Задържаха трима мъже, обвинени за жестоко убийство. Единият от тях е синът на кмета на село Братаница. След двумесечни усилия на униформените стана ясна съдбата на 45-годишен мъж, изчезнал в началото на декември.

Подробности около проведеното разследване съобщиха на брифинг в ОДМВР - Пазарджик главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, административният ръководител на Пазарджишката окръжна прокуратура Васил Малинов и директорът на дирекцията старши комисар Йордан Рогачев.

На 9 декември в РУ - Пазарджик постъпил сигнал от 39-годишна жителка на пазарджишкото село Братаница. Тя съобщила, че няколко дни по-рано 45-годишният й съпруг излязъл от къщи с трите им деца и впоследствие е изчезнал. Мъжът бил първоначално обявен за местно, а по-късно и за общодържавно издирване.

На 6 декември м.г. 45-годишният Йордан Асенов от Братаница отишъл с трите си деца да събира необрана царевица от нива в землището на съседното село Ляхово. Имотът е собственост на кмета на Братаница Георги Спасов и семейството му.

Малко по-късно на мястото пристигнали 27-годишният син на кмета - Васил Спасов, и 34-годишният му работник Георги Н., известен с прякора си Фашиста. Двамата започнали да бият Асенов, като ударили и 12-годишната му дъщеря. Децата обаче успели да избягат, а кметският син и работникът му откарали бащата в база, помещаваща се в бившия стопански двор на село Ляхово, собственост на 29-годишния земеделски производител Илиян Николов.

В базата Николов, Спасов и Фашиста затворили 45-годишния ром в метална клетка на гълъбарник и продължили с побоя. След няколко часа Илиян Николов качил в микробус Mercedes пребития мъж и го отвел в неизвестна посока.

С помощта на инспектор от „Детска педагогическа стая” и психолог разследващият екип разпитал пред съдия от Районен съд - Пазарджик трите деца, присъствали на случилото се.

На стопанския двор и на возилото е извършен щателен оглед, иззети са веществени доказателства, имащи отношение към случилото се. Илиян Николов е бил подложен на полиграфско изследване от служители на Института по психология на МВР.

Органите на реда получили информация къде по всяка вероятност е изхвърлено тялото на изчезналия мъж.

В сряда полицията е задържала 29-годишния Илиян Николов, а вчера в района на напоителен канал „Алеко Потока”, преминаващ през землището на село Братаница, е открито тялото на Йордан Асенов. Жертвата била открита до една от металните клапи. При първоначалния оглед било установено, че по тялото има следи от насилие, допълниха от МВР.

След като е намерен трупът, криминалистите са задържали и Васил Спасов, и Георги Фашиста.

На мъжете е повдигнато обвинение за извършване на убийство в съучастие.

Предстои извършването на обстойна съдебно-медицинска експертиза.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА