Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 18:05 2 961 2

Задържаха Борецов за опит за въоръжен грабеж

  • борецов-
  • задържаха-
  • въоръжен грабеж
Задържаха Борецов за опит за въоръжен грабеж - 1
Снимки: Gramofona.com

По искане на Окръжна прокуратура-Бургас, съдът задържа под стража Бойко Борецов.Той е обвинен  за това, че на 08.02.2016 г., около 09,00ч., в гр. Средец, област Бургас, действайки като съизвършител, в съучастие с Христо Борецов, който бе застрелян от охранителите на инкасо автомобил, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 125 000лв., с намерение противозаконно да ги присвои. За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от деецът причини.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Прокурорът поиска от Окръжния съд спрямо Борецов да бъде наложена мярка „задържане под стража“. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че Борецов е автор на престъплението. Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, като тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да бъде задържан под стража.

Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

„Нямах пистолет, дори не знаех, че Христо има оръжие в себе си. Бях подведен, не исках да го направя".Това заяви в съда Бойко Борецов, съобщи Gramofona.com. Адвокатът на Борецов – Петър Димитров заяви, че клиентът му е с чисто съдебно минало, има работа и не би извършил ново престъпление. Поясни още, че в хода на следствието са иззети само два пистолета.

„Охранителят Деян Русев сочи в показанията си, че в двора на пощенския клон е обезвредил два пистолета. И е видно, че те са иззети. Къде обаче е третият пистолет, с който са били заплашвани охранителите”, попита адвокат Димитров.

Той обясни, че щом Борецов не е бил въоръжен, значи не може да му се повдига обвинение за въоръжен грабеж. Пред магистратите оцелелият братовчед заяви, че съжалява за случилото се и поиска да бъде оставен под домашен арест.

Приятелка на Бойко Борецов не сдържа сълзите си в съда. „Той е кротък човек. И на мравката път прави. Не мога да повярвам”, повтаряше през сълзи младото момиче.Днес приятели на Борецов дойдоха в съда, за да го видят. Майката на младия мъж също бе в залата.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    .ах*ти смотаните закони имаме, серийните убийци не получават от 15 до 20 години, а за опит за грабеж има опасност и от доживотна дори
  • 2 бивш полицай а сега охранител към инкасо

    0 0 Отговор
    И двамата нападатели трябваше да бъдат разстреляни, като кучета защото те много добре знаят за какво са тръгнали и какво ще правят. За такива боклуци като тях само куршума ги оправя. Браво на колегата, че си е свършил отлично работата, но е трябвало да убие и двамата