Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 14:41 1 149 0

В Австралия заловиха метамфетамин, скрит в сутиени

  • австралия-
  • синтетична дрога-
  • сутиени-
  • метамфетамин-
  • полиция-
  • китай

Полицията конфискува метамфетамини на стойност 1 милиард австралийски долара

Австралийската полиция залови метамфетамин на стойност 1 милиард австралийски долара (700 млн. щатски долара), скрит в силиконови подплънки за сутиен, съобщава Си Ен Ен.

Според властите в страната, заловеното количество е сред най-големите в историята на Австралия и най-големия улов на течен метамфетамин изобщо.

"Успешното залавяне предотврати 3.6 млн. дози от наркотика (720 литра) да достигнат улиците ни, като стойността им на улицата е около 1.26 милиарда австралийски долара", заяви министърът на правосъдието Майкъл Кийнан.

Четирима души - един китаец и трима граждани на Хонконг - са били арестувани по време на операцията. Те са обвинени за трафик на наркотици и могат да лежат в затвора до живот.

Операцията е проведена в Сидни съвместно с китайската полиция през декември. Стоката е била натоварена в контейнер от Хонконг и с китайски произход.

В контейнера е имало подплънки за сутиени със скрити в тях 190 литра течен метамфетамин, след което са открити още 530 литра, скрити този път в произведения на изкуството на пет места в Сидни.

Преди два месеца Австралия стартира специален план за борба с увеличаващата се употреба на синтетичната дрога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА