Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 11:42 1 338 2

Хванаха съпрузи – ало измамници

  • хванаха-
  • съпрузи-
  • ало измамници

Двамата са признали, че са измамили още две жени

Хванаха съпрузи – ало измамници - 1

След проведени множество действия по разследването, горнооряховски криминалисти разкриха съпрузи от Горна Оряховица, занимаващи се с телефонни измами, съобщиха от МВР.

Благодарение на полицейските действия е предотвратен и пореден опит измама на възрастна жена.

В хода на проведените оперативни действия е изяснено, че в периода 1 януари – 24 февруари т.г. на територията на РУ – Горна Оряховица мъжът и жената са направили множество опити за телефонни измами по схемата „колетна пратка от чужбина“.

В резултат на прецизните действия, на 24 февруари криминалистите предотвратили поредното намерение на 46-годишният мъж и 43-годишната му съпруга да измамят по същата схема 80-годишна жена от града на стойност 2500 евро.

Двамата са задържани, пред разследващите признали, че са измамили още две жени, съответно с 2000 лева и 50 лева. Част от сумите са установени и иззети.

След доклад на материалите в прокуратурата съпрузите са привлечени в качеството на обвиняеми. Наложени са им мерки за неотклонение „подписки“.

Действията на полицейските служители по пълното документиране на престъпната дейност на семейството продължава под ръководството на Районна прокуратура – Горна Оряховица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грую

    0 0 Отговор
    значи когато искат ги хващат измамниците
    и сега кво?
    утре ще ги пуснат щото им нарушили правата да мародерстват невинните граждани
  • 2 продължение на новината

    0 0 Отговор
    И когато приключат пълното документиране престъпната дейност на семейството, ще ги пуснат.