Last news in Fakti

11 Март, 2016 13:00 995 0

Разследват катастрофата с български автобус в Македония

  • разследват-
  • катастрофата-
  • български-
  • автобус-
  • македония

В нея пострадаха 43-ма пътници

Разследват катастрофата с български автобус в Македония - 1

Районна прокуратура - Дупница се е самосезира за извършено престъпление по транспорта относно пътно-транспортно произшествие в Македония, по пътя между Ранковци и Крива паланка, с автобус на фирма „Мегатранс 2009“ ЕООД, при което пострадаха 43-ма пътници.

Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител.

Извършена е лична проверка от Административния ръководител-районен прокурор на Районна прокуратура гр. Дупница – Даниела Гюрова. В хода на проверката е изискана и получена информация за инцидента от РД “Гранична полиция“ и ОДМВР Кюстендил, МВнР София, медицинските заведения и Съвместен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество Гюешево.

От постъпилата информация от медиите на 2 февруари тази година, е установено, че в посочения участък от магистрален път А-2, водачът на автобуса е изгубил контрол над управлението на автобуса, излязъл от дясно на пътя и паднал от височина 5 метра. В следствие на ПТП, петима пътници са получили средни телесни повреди, а други са с по-леки наранявания.

Въз основа на тези данни с постановление на Районния прокурор на Дупница от 9 март 2016 г., е образувано досъдебно производство за това, че:

На 2 февруари 2016 г., около 21.50 часа, на магистрален път А-2 Куманово – Крива паланка, община Ранковци, Р Македония, при управление на МПС – автобус марка „Сетра“ с рег.№ КН 67 08 ВВ, собственост на „Мегатранс 2009“ ЕООД, със седалище и адрес на управление с. Червен брег, община Дупница, нарушавайки правилата за движение по пътищата, по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, а именно на Х.В. от град София – фрактура на дясна ключица и на трето ребро в дясно, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на горен крайник, на М. Г. от град София – контузия на гръден кош, десностранен пневмоторакс с излив в основата, фрактура на седмо ребро в дясно и фрактура на средната част на дясна ключица, изразяваща се в състояние на здравето, временно опасно за живота и представляващо трайно затрудняване на движенията на горен десен крайник, на Й. Й. от град София – фрактура на дясна ключица, в средна трета, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на горен десен крайник, на С. С. от град Хасково – счупване на горния край на дясна лъчева кост закрито, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на горен крайник, на В.Г. от град София – счупване на лява ключица-закрито, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на горен ляв крайник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА