Last news in Fakti

24 Март, 2016 12:50 3 977 5

Жена от пловдивско поръчала 6 убийства заради 4.5 млн. долара

  • жена-
  • пловдивско-
  • поръчала-
  • убийства-
  • милиони-
  • иванка ройдова
Жена от пловдивско поръчала 6 убийства заради 4.5 млн. долара - 1

Преди месец е получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имот. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му, общо 6 души, стана ясно на пресконференция от Окръжна прокуратура-Пловдив и МВР по повод разкритото тежко престъпление, съобщиха от trafficnews.bg.

На нея присъстваха Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, и Иван Спиров, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, както и комисари и иинспектори към ОДМВР-Пловдив. В разкриването на тежките престъпления участие са взели и ДАНС.

Жената - 66-годишната Иванка Ройдова, е с добри финансови възможности и пуснала добра оферта за пъкленото си дело дори в чужбина. По-нататъшната проверка е показала, че е имало лица, които са били готови да отвлекат и убият близките на Иванка.

През 51-ва година баща й - Георги Ройдов, имигрира в САЩ. В началото той живеел в Чикаго, после във Флорида. Мъжът изоставя сестрата на Иванка и 70-годишния й брат, който всъщност трябвало да бъде убит. Трима от наследниците на мъжа заминали за САЩ и разбрали, че той имал натрупано сериозно състояние от строителен бизнес. До 2010 година взаимоотношенията между бащата и дъщерята се влошават и той завещава крупна сума от три попечителни фонда на своя син - Ройдов, и от един - на своя внук.

Дъщерята разбира това и започва да води дела в САЩ, но бащата умира през 2014 г. Още през 2013 г дъщерята започва да издирва чрез детективи какво наследство би трябвало да получи. След като разбира, че е изключена от наследството, това още повече влошава отношенията й с баща й.

Проверката показва, че наследството е около 4,5 милиона долара.

За да бъде разкрито престъплението, е бил внедрен служител под прикритие, който твърдял, че ще извърши поръчката за убийството. Резултатът - обвинение за приготовление на убийство и опит за отвличане.

Иванка Ройдова освен смъртта на брат си - Стойчо, поискала и смъртта на неговите родственици - дала информация къде учат децата му. Брат й трябвало да бъде убит, като се предозира дозата му инсулин, за да изглежда като нещастен случай. Другите трябвало да бъдат убити едновременно на Гергьовден, когато се събират на едно място.

Не разполагаме с информация кой е действителният наследник и каква е точната сума - каза Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив. Жената е дала капаро за няколкодневно наблюдение, а после обещала 450 хиляди долара и прехвърляне на имоти на килърите. 

Иванка е преговаряла с няколко килъра и със сериозен контингент, сред които има и чуждестранни граждани. За нейно нещастие, е предала капарото на служителя под прикритие. Желанието й било след убийството на шестимата да има и други убийства.

66-годишната поръчителка е в ареста, а тримата наемници са разпитани и освободени.

Децата, които също трябвало да бъдат убити, са били на 8 и 16 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 2 Отговор
    Нация от атеисти сме.
  • 2 Иван

    2 0 Отговор
    ..." тримата наемници са разпитани и освободени"...
    А тия за какво са ги пуснали, да търсят други оферти ли?
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    АЛЧНА ЖЕНА
    И ЗА КАКВО И СА НА 66 Г 4,5 МИЛИОНА ДОЛАРА ЧЕ ДА УБИВА БРАТ СИ
    НА 70 Г И МАЛКИ ДЕЦА

  • 4 ЦРИД

    0 1 Отговор
    има нещо €вр€й$ко в цялата работа
  • 5 тошибиян

    0 0 Отговор
    Браво на бабето само така и аз така бих постъпил