Last news in Fakti

25 Март, 2016 17:05 5 378 7

Поръчилата 6 убийства остава в ареста

  • иванка ройдова-
  • поръчила-
  • убийства-
  • остава-
  • ареста
Поръчилата 6 убийства остава в ареста - 1
Снимка: trafficnews.bg

Жената, обвинена в поръчителство за убийството на шестима нейни роднини заради наследство от 4,5 милиона долара, остава в ареста, реши съдът в Пловдив. Престъпленията, в които Иванка Ройдова е обвинена, са тежки и законът предвижда за тях над 5 години затвор. Затова магистратите постановиха най-тежката мярка – задържане под стража. 

Според прокуратурата мотивът за това поръчителство е наследство от покойния им баща, които той е завещал на сина си Стойчо Ройдов и това е предизвикало гнева на Иванка. По случая е работил и полицай под прикритие, който е трябвало да изпълни поръчката за убийство.

70-годишният Стойчо е трябвало да бъде убит с предозиране на инсулин, а неговите наследници трябвало да бъдат ликвидирани наведнъж на семейно тържество на Гергьовден, твърди прокуратурата. 

За мократа поръчка Иванка се свързала с представил се за килър, който обаче се оказал агент под прикритие. Тя му дала 3000 лева за подготовката на убийството, като му обещала и 10 процента от спечеленото наследство, твърди прокуратурата.

На влизане в съда Иванка заяви, че няма нищо общо с това, че е невинна, а всичко е постановка. Това твърдят и нейните роднини – дъщеря ѝ и зет ѝ, които също са били задържани, но по-късно освободени. По думите им зад всичко това стои една жена, която се намира в САЩ и която е била бившата гледачка на покойния Георги Ройдов.

“Не съм наследник на брат ми, нито на роднините му, за да поръчвам убийството”, каза в залата тя. “И сестра ми в САЩ, и нея ли съм искала да „поръчам“, нали и тя е наследница на баща ни”, допълни жената. По думите й тя е дала въпросните 3 000 лева на човек, който й се представил за служител в адвокатска кантора. Дала му данни за сметките на баща си в Америка, за да установи какви пари има в тях.

„Брат ѝ е трябвало да бъде отвлечен, принуден да подпише договор, изработен от нея, с който прехвърля своите права по завещанието. За да изглежда като нещастен случай, е трябвало да бъде предозиран с инсулин. След консултация с адвокат, която тя е направила, установява, че неговите наследници ще получат евентуално завещанието и смъртта на брат ѝ няма да е достатъчна. Поради тази причина желанието ѝ еволюира до желание за смърт на всички наследници”, разказа окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Според адвокатите на Иванка доказателствата на прокуратурата са негодни и няма да издържат в съда. В крайна сметка съдът я остави в ареста с аргумент, че от събраните доказателства до момента може да се предполага, че е извършила престъпленията. Също така поведението й има висока степен на опасност заради мащабната организация на убийството на шестима души, сред които и две деца. Решението на съда може да се обжалва пред Апелативен съд.

Преди съдебното заседание Иванка Ройдова отново заяви, че е невинна. “Нищо от това, което сте чули, не е истина. Разберете го. Това е една постановка и наистина става въпрос за пари, да ми затворят устата, за да не си търся наследството. Това е истината. 

Оставете ме да се запозная, за да разбера за какво става въпрос. От това наследство аз наистина 50 цента не съм получила, има хора, които го откраднаха. И то не е брат ми, не е брат ми. Това е жена – българка, която е в Америка, там живее – неговата гледачка, това е истина. Нели Бързакова, мога да ви кажа и името ѝ”, каза Ройдова.

Факти.бг припомня, че 66-годишната жена беше задържана в сряда сутринта и обвинена в поръчителство за убийство на шестима души, в това число брат ѝ и неговите наследници, сред които и две деца на 8 и 16 години. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    0 1 Отговор
    Защо няма снимка на тази статия. Нямата ли нещо дета да й пасне някъде из архива?
  • 2 Граматиков

    0 0 Отговор
    Брей, тази дума "поръчила" не я бях чувал.

    Коментиран от #4

  • 3 Gg o kocha

    0 1 Отговор
    Приятна жена.
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Граматиков":

    няма и да я чуеш пак, само тук :)))))
  • 5 опсмопсус

    0 4 Отговор
    Твърде много информация дава полицията, мирише на активно мероприятие за повишаване на доверието и лъскане на скапания имидж на полицията.
    100% скалъпена история!
    От кога полицията е толкова словоотхотлива?
  • 6 WarInside

    1 0 Отговор
    иха незнаех ,че в България 6 смъртни пристъди сруват само 5 годни :)
  • 7 CCCP

    1 0 Отговор
    От къде се поръчват, че имам един комшия ме дразни :)