24 Март, 2016 19:12 10 889 6

Осъдиха търговец на автомобили

  • осъдиха-
  • търговец-
  • автомобили

Конфискуваха 101 моторни превозни средства

Окръжна прокуратура - Монтана е предала на съд Пламен Панталеев от Монтана, с обвинение за извършено данъчно престъпление.

В периода 2011 – 2012 г. при условията на продължавано престъпление Пламен Панталеев е придобивал и регистрирал на свое име множество автомобили, като не декларирал тези сделки пред Общинската администрация в Монтана. По този начин Панталеев е избегнал установяването на данъчни задължения в особено големи размери – общо 25 881,85 лв.

Първоинстанционната присъда на Панталеев от Окръжен съд –Монтана е била оправдателна, но Окръжна прокуратура - Монтана е подала протест срещу нея пред Апелативния съд в София.

С нова присъда Апелативен съд – София отмени оправдаването на Панталеев и го призна за виновен в извършване на данъчното престъпление. Наложено е наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 5 години. Съдът постанови и конфискация в полза на държавата на 101 леки автомобила.

Присъдата е потвърдена от Върховния касационен съд и е влязла в сила. Автомобилите са обявени за международно издирване, тъй като по-голямата част от тях се управляват от румънски граждани.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баце

    3 0 Отговор
    По същия начин осъдете и буковлъшките мангали да си платят актовете от незаконната продажба на цигари и тютюн.Продължават да се подиграват с полицията в Плевен!
  • 2 бати

    0 1 Отговор
    .аси тъпаците, ще конфискуват всичките коли, че той ги е продал повечето, ся къде ще ги издирват из румънско и кой знае още къде, малоумници. Да му вземат дължимите данъци, една голяма глоба и присъдата за кауша и това е. Ако няма кеш пара да му конфискуват коли до тази стойност.
  • 3 ПРЪДНАТ НАКУРА

    0 1 Отговор
    ЧЕ ГИ НАРЕЖЕМ ЗА ЧАРКАЛАК И НА СКРАП
  • 4 Едикой си

    2 0 Отговор
    100 % това е някой м...сар на когото са приписали тези автомобили.... ще ги отнемат ако ги намерят...пълен цирк
  • 5 йордан иванов

    1 0 Отговор
    Във Видин има роми с по 500 коли на тяхно име, за което взимат между 20 и 50лв на кола. После заминават за Румъния с БГ номера и не плащат данъци.. Същото е положението във Враца, Монтана и др..
  • 6 ivan

    0 0 Отговор
    v s.Biyala reka obst.Prvomay obl.Plovdin ima avto morga i tam ima mnogo koli s registratsii i s cyjdi registratsii nesa deklarirani v dancnoto polvinata koli gi drjat v s.Ezerovo zad fyrnata