Last news in Fakti

26 Март, 2016 13:42 2 728 0

Серия от палежи в строителни складове

  • серия-
  • палежи-
  • строителни-
  • складове

Война между конкуренти, но не на пазарен принцип, а с палежи

Серия от палежи в строителни складове - 1
Снимка: Нова телевизия

Война между конкуренти, но не на пазарен принцип, а с палежи. Така според зрител на Нова телевизия се решават проблемите с конкуренцията във Видинско. Това е една история по сигнал.

Нищо не е останало от малката строителната борса на Стелиян във видинския град Димово след пожар през нощта на 9 март.

Според Стелиян палежът е умишлен и е дело на негови конкуренти в търговията със строителни материали във Видин. Преди година той и още двама негови партньори от Дунавци и Брегово отварят строителна борса в крайдунавския град, за да развият бизнеса си. 20 дни по-късно започват серия пожари в техни обекти.

„На първи април отваряме, първият палеж е на 22 срещу 23 април. Вторият палеж при съдружника в Брегово е на 23 декември, преди Бъдни вечер”, разказва Стелиан Крумов.

„Говорихме с партньора от Брегово. Ние сме пет години тук, той е 20 години в Брегово. Партньорът в Дунавци е 20 години в производството. Защо сега, защо след първи април”, пита Даниела Крумова.

С последния пожар в техен обект те вече са убедени, че има връзка между всичките.

„И трите са по време на празници. И трите са в 2 часа, 2 часа е часът на палежа”, казва Стелиан Крумов.

За предишните палежи от полицията установили, че са запалени умишлено, извършителят обаче е неизвестен. Последният се разследва в момента.

Все още не е готова пожаро-техническата експертиза, за да се установи дали пожарът е умишлен, или не.

„Ние можем да се справим, но защо тогава плащаме данъци? Защо си мислим, че някой ни пази и защо въобще импровизираме живот в тази държава?”, пита Даниела Крумова.

Очаква се резултатите от разследването за причините за пожара да станат ясни до месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА