Last news in Fakti

4 Май, 2016 14:57 2 047 0

Дрогирана шофьорка, убила жена, отива на съд

  • съд-
  • дрогирана-
  • шофьорка-
  • убила-
  • жена

Освен това тя нямала и книжка

Дрогирана шофьорка, убила жена, отива на съд - 1

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Е. Иванова за това, че по непредпазливост и след употреба на наркотично вещество при Пътно-транспортно произшествие (ПТП) е причинила смъртта на жена, която е пътувала в друг автомобил в столицата. Иванова е управлявала и автомобил марка „Ауди” без да има необходимата правоспособност – не й е издавано свидетелство за управление на МПС.

На 19.11.2015 г. около 08.55 ч. при сух, прав участък на пътя, без неравности и наклон, на кръстовище при бул „Скопие” и бул „Габрово”, регулирано от светофар, Иванова не успяла да спре управлявания от нея автомобил и се блъснала в спрялата пред нея кола - Citroën. Вследствие на сблъсъка Citroën-ът ударил спрелия пред него Wartburg. При удара, обвиняемята по непредпазливост причинила смъртта на возещата се в Citroën-а жена, която починала на място. Смъртта й се дължи на съчетана черепно-мозъчна, шийна, гръдна и коремна травма. Последните две травми са основание за извод за действие на предпазен колан, се посочва в обвинителния акт.

От назначената и изготвена комплексна медицинска и автотехническа експертизи става ясно, че автомобилът на обвиняемата в момента на удара се е движил със скорост от около 77 км/ч.

От взетите на място проби с дрегер е установено, че Иванова не е употребила алкохол. По-късно тя е изпратена във Военно-медицинска академия, където е дала кръв и урина за изследване за алкохол, наркотични или упойващи вещества. От пробите става ясно, че в урината й се отчита наличието на вещества от групата на стимулантите – амфетамини.

Предстои насрочване на делото в СГС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА