Last news in Fakti

12 Май, 2016 11:31 1 835 0

Повдигнаха обвинение на Красимир Калинкин, изпрал 1 млн. $

  • красимир калинкин-
  • обвинение-
  • повдигнаха

Грозят го от 1 до 10 г. лишаване от свобода и глоба до размера на двойната сума по преводите

Повдигнаха обвинение на Красимир Калинкин, изпрал 1 млн. $ - 1

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение и на пловдивчанинът Красимир Калинкин, като го задържа по досъдебното производство за извършени парични преводи извън страната на обща стойност над 1 млн. долара, съобщиха от прокуратурата.

Факти.бг припомня, че вчера Окръжна прокуратура – Пловдив ръководи досъдебно производство за извършени в периода месец март 2015 г. – януари 2016 г. множество банкови преводи извън територията на страната, посредством използване на документи с невярно съдържание. Общата стойност на преведените суми възлиза на близо 1 млн. щатски долара, като преводите са били насочвани към Китай, Холандия, САЩ и Малта.

Към днешна дата, освен 29-годишният Н.М. – пряк извършител на деянието, към наказателна отговорност за подбуждане и подпомагане извършване на престъплението е привлечен и бившият шеф на банков клон на ДСК Красимир Калинкин – на 53 г. от гр. Пловдив.

Същият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които ще се прецени отправянето на искане до Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което и двамата са обвинени, е от 1 до 10 години лишаване от свобода и глоба до размера на двойната сума по преводите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА