Last news in Fakti

16 Май, 2016 08:39 2 891 0

Рекордно количество кокаин заловен в Колумбия

  • колумбия-
  • кокаин-
  • наркотици-
  • клан усуга

Полицията съобщи, че наркотиците са принадлежали на престъпната групировка Клан Усуга

Полицията в Колумбия съобщи, че е иззела рекордно количество незаконни наркотични вещества - почти осем тона кокаин. Това е най-голямата пратка залавяна някога в латиноамериканската държава пише Ройтерс.

Наркотиците са били скрити в бананова плантация близо до северозападния крайбрежен град Турбо.

Президент Хуан Мануел Сантос поздрави служителите на реда в Twitter, като каза: "При операцията в Турбо е иззето най-голямото количество в историята ни. Това е тежък удар срещу престъпността."

Полицията съобщи, че наркотиците са принадлежали на престъпната групировка "Клан Усуга".

По време на операцията трима заподозрени са били арестувани, а други трима да избягали.

Близо 1,5 тона на кокаина е бил опакован "и готов да излезе на пазара за износ", заяви министърът на отбраната на Луис Карлос Вилегас и добави, че това беше най-голямото изземване на кокаин на колумбийска територия, въпреки че може и да е имало малко по-големи в морето."

Наркотикът е трябвало да премине през страните от Централна Америка, най-вероятно към Съединените щати. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА