Last news in Fakti

3 Юни, 2016 17:17 878 0

Съдят кмет за купуване на гласове

  • съд-
  • кмет-
  • купуване на гласове

В хода на разследването на СГП са разпитани 10 свидетели

Съдят кмет за купуване на гласове - 1

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Нилюфер Аджиибрямолу - избрана на 26.10.2015г. за кмет на кметство Голямо ново, за престъпление по чл.167, ал.2, пр.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Нилюфер Аджиибрямолу ще отговаря пред съда за това, че в периода от 19.10.2015 г. до 23.10.2015 г. в с. Голямо ново, общ. Търговище при условията на продължавано престъпление, е предложила на две лица имотна облага (на едно от лицата сумата от 30.00 лв., а на друго - сумата от 200.00 лева) с цел да склони тях двамата, както и още три лица да упражнят избирателното си право при провеждане на избори за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г. в Търговищки избирателен район в своя полза, като кандидат за кмет на кметство Голямо ново.

В хода на разследването на СГП са разпитани 10 свидетели, събрани са писмени доказателства. Обвиняемата е с мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждането на делото. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА