Last news in Fakti

8 Юни, 2016 22:48 20 945 26

Простреляха Митьо Очите в "Слънчев бряг"

  • престрелка-
  • слънчев бряг-
  • митьо очите-
  • ранен

При престрелка в "Слънчев бряг" е ранен знаковата фигура от подземния свят у нас Димитър Желязков - Митьо Очите, съобщиха от ОДМВР-Бургас. По непотвърдена информация има един убит.

Днес, в 20.57 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за престрелка, възникнала в района на дискотека „Айсберг” в Слънчев бряг, при която са пострадали двама мъже. Потърпевшите са откарани към МБАЛ – Бургас за получаване на медицинска помощ. Престрелката е станала по време на сбиване пред ресторант в района на дискотеката.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като към момента се извършва оглед на местопроизшествието. Задържани са двама мъже, заподозрени за участие в инцидента, като съпричастността им към престрелката е в процес на изясняване.

Работата по случая продължава.

По непотвърдена информация Димитър Желязков е в тежко състояние. Срещу него били изстреляни пет куршума. Той е приет в шокова зала на спешното приемно отделение, а по-късно е преместен в реанимация. Състоянието му е тежко, ранен е с пет куршума в корема, пикочния мехур и краката. 

Другият прострадал, негов охранител - Кольо - Магарето, който е прострелян само в долните крайници, е без опасност за живота. 

В момента се изяснява самоличността на убития мъж. Информацията за него на този етап е противоречива. Не е ясно дали е бил сред охранителите на Димитър Желязков.

Пред "24 часа" дъщерята на Желязков потвърдила, че баща ѝ е един от простреляните, но е без опасност за живота.

Причината за безпрецедентната наказателна операция срещу Очите е свързана с преразпределянето на печалбите от таксиметровия превоз в Слънчев бряг, съобщи Флагман.БГ.

Става въпрос за претенции на групировка от Благоевград, която опитвала да измести фирмата, контролираща основна част от таксиджиите в курорта. На практика този бизнес в курорта е подчинен на фирма, свързана с родственик на Митьо - Очите.

Местният бос и хората тръгнали тази вечер твърде самонадеяно – с бронежилетки, но никой от тях не носел огнестрелно оръжие. За да бъдат по-респектиращи, хората на Очите държали брадви. „Изглеждаха направо смешни и жалки на фона на това, което се разигра – посрещнаха ги буквално с дъжд от куршуми“, разказва очевидец.

Бронежилетката спасила Кольо Магарето, неговите рани са в краката, но друг гард на Очите - 21-годишният Александър от бургаския ж. к. „Изгрев“ е получил фатален куршум в главата.

Целият инцидент е записан на охранителни камери.

На място е пристигнал и главният секретар на МВР - Георги Костов.

Димитър Желязков, по-известен като Митьо - Очите, е роден на 19 септември 1972 г. в Несебър. Той е собственик на фирмите "Найт гард-93-Йовчев и Сие", "Прогрес 2003", "Инвест петролиум", "Агростил 2005 ". По цялото южно Черноморие, а и в цялата страна, името му се свързва с търговия на наркотици и с контрол върху проститутки. Известен е като престъпен бос, който не търпи конкуренция.

"Кариерата" на Желязков тръгва като охранител, свързан със силовата групировка ВИС в курорта "Дюни". По-късно се подвизава сред гардовете на близкия приятел на Иван Славков - бизнесмена Пламен Тимев - Ганди.

Криминалната си кариера започва с въоръжен грабеж, когато е на 23 г. Издирван е няколко пъти заради наркотици и отвличане и малтретиране на двама души от Созопол. Говори се, че прякорът на Желязков идвал от навика му да удря жертвите си право в окото или пък заради опулените му очи.

През 1997 г. името му се споменава във връзка с атентат срещу кмета на Несебър - Живко Георгиев. Очите е заплашвал свидетелка, за да не дава показания по делото. Има и няколко негови висящи дела. Следствен е за въоръжен грабеж в Хасково и за отвличане и побой. Обвинен е за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и хулиганство.

През 1994 г., заедно с още петима, Очите е задържан заради разгорялата се война между няколко охранителни фирми.

През ноември 2006 г. по разпореждане на Районната прокуратура - Несебър е задържан за 72 часа в следствен арест, като му е повдигнато обвинение за престъпление от общ характер, тъй като заплашвал и ударил управителка на заведение. Мярката се променя няколко пъти - от постоянен арест през домашен арест до гаранция в размер на 2000 лв.

През ноември 2005 г. е арестуван, след като се сбил с охранителите си в хотел "България" в Бургас. Тогава проверяват и алибито му заради убийството на търговеца-лихвар Володя Герговски, извършено в софийския квартал "Стрелбище".

През октомври 2005 г. полицията претърсва дома му, а после го арестува, заедно с 60 негови гости, докато празнува имен ден в заведение в Бургас.

През септември 2005 г. е арестуван заради въоръжен грабеж и бой с хора на току що застреляния Георги Илиев, станал край Харманли година по-рано.

През юли 2005 г. Очите е разпитван след бомбения атентат в Обзор, при който загиват 2-годишната дъщеря и съпругата на концесионера на местния плаж Рали Пенков.

През януари 2005 г. в Стара Загора, за да бъде предотвратена битка между неговата банда и групировката на Златомир Иванов - Златко Баретата той отново е арестуван.

През февруари 2004 г. е съден за незаконно притежание на оръжие, но след обжалване е оправдан.

През май 2001 г. пък са отвлечени двама созополски наркодилъри, защото търгували с дрога без да отделят проценти за Митьо-Очите.

През януари 2001 г., след взрив пред бар в Бургас той отново е задържан.

На 9 ноември 2001 г. срещу Очите беше извършен атентат в Несебър, при който загинаха съпругата му Тянка, брат й Славчо и бодигардът му Николай Бъчваров. Според една от версиите атентатът е поръчан от столичния отговорник за наркотиците в СИК Евгени Стефанов-Женята, който няколко години по-късно бе разстрелян пред софийски фитнесклуб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plodviv

    8 0 Отговор
    Срамота, как може?! Не са ли чули отчетите на Бъчвата, че престъпността спадала непрекъснато? Как може така да развалят красивата картинка, нарисувана от "правителството"??
  • 2 1234

    3 0 Отговор
    До кога ще ни занимавате с тия мафиоти?Да се стрелят какво ми пука на мене и на обществото,нима се свършиха хубавите новини в България?Стига с тия мафиоти!Правите ги национални герои,вместо да ги обречете на забрава,да не се чува нищо за тях вие....следите битието им до най малката подробност.Крайно време е да престанете да ни занимавате с тях! Напишете какво дават в националния театър,каква оперета се поставя в музикалния,какво предприема министерството на образованието да се намалят двойките...вие ме занимавате с глупости!?Това ли е най важното в държавата ни,или кой похарчил 30 000 лв за рождения си ден!??Започвам да си мисля,че на много хора не им е мястото в медиите.Че те не могат да отсеят доброто от пошлото.Какво хубаво ще научи обществото ни от това което ни информирате,да започнат децата ни да правят само това ЛИ?Това ли са човешките ценности,такова ли трябва да ни се случва в бъдеще?Това е ценностната система на една морално пропаднала нация,наричаща себе си ,,елита на света"Да не забравяме къде е била люлката на цивилизацията,къде се е сътворило всичко хубаво ,къде са се свирели виенските валсове,къде са се раждали оперите,оперетите,а не къде се кроят планове за ,,спасяването на света",но от кого?,От самите спасители,които са отворили едни уста готови да налапат целия свят.

    Коментиран от #4

  • 3 Герберистан

    5 0 Отговор
    Днес, все хубави новини!! Първо обир за милиони, сега застреляни мутри! Иначе си знаеме: всеки ден пребити и ограбени старци по селата!!Бъчварова е перфектна!?
  • 4

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Нали си чувал израза в журналистическите среди " няма по-добра новина от лошата новина", макар че тази не е толкова лоша....... Не е лошо да се чистят боклуците тровещи и затриващи младите хора, лошото е че веднага идват нови.......
  • 5 некойси

    8 0 Отговор
    Добре де, този не беше ли в затвора? Какво изобщо прави на свобода?
    Докзан рецидивист и убиец си прави каквото си поиска.

    Коментиран от #23, #25

  • 6 99999

    5 3 Отговор
    Oще един боклук отива на бунището. Хубава новина.Ей така да се трепят , ама по -бързичко.Честито на бъргазлии.
  • 7 Какино Тане

    1 3 Отговор
    Митьо е борец и няма да се даде така. Бил е с бронежилетка и вероятно ще го изпишат от болницата другата седмица. Малко е тъпо в началото на сезона да се налазят така ама то си е нормално понякога да си удрят рогата.

    Коментиран от #21, #24

  • 8 qankov

    2 0 Отговор
    normalno za na4aloto nasezona v slan4ev brqg kakto prez 90 godini poboi6ta I prestrelki
  • 9 Vasik Atanasova

    3 11 Отговор
    ЖЕЛЯЗКОВ ПОЛОЖИ ИМ БАКИТЕ НА ТЕЗИ ДР.СНИ ОТ БЛАГОЕВГРАД

    ПОКАЖИ ИМ КАК СТРЕЛЯМЕ НИЕ ОТ ЗВЕЗДЕЦ

    ДАНО СЕ ОПРАВИШ ПО БЪРЗО

    Коментиран от #20

  • 10 Тошибиян

    4 0 Отговор
    Като този и тези дето стрелят по него са само за бесилото и за донори на органи не заслужават да живеят
  • 11 Бай хой

    2 2 Отговор
    А за кого работи очите и на кого се отчита? Ха да видим има ли някой който не знае? Винаги когато е заплашван го прибират уж на топло докато бурята отмине. Този път май са пропуснали или са гласували доверие на друг. Примерно каскета който съвсем скоро бе оправдан, а по рано също бе прострелян за назидание и то не къде да е а пред съдебна палата където полиция отсъства.

    Странни работи. Или по точно тиквени. Изненадващо е че номера минава. Навярно тиквун пък се отчита я на ердоквик, я на краварите.
  • 12 Иванчо от вицовете

    4 0 Отговор
    Да мрат всичко боклуци.

    Там на улицата трябвало да го оставят никаква болница.

    Да го разнасят гларусите и уличните псета.

    И него и другите като него.
  • 13 Тошибиян

    4 0 Отговор
    Тоя кога ше умре?много време си поживял?тва е чиста проба паразит я съм от морския край и секи дето прави бизнес ще ми плаща щото знайш кой съм аз и кво ше стане?като е мъж що не ходи сам ами цела фурия около него?не разбраха глупаците че срещу оръжие отнестрелно колкото и да са и колко да са яки шанс нема
  • 14 mediator37

    1 0 Отговор
    Прострелването в пикочния мехур ще е фатално. Ще си иде до две години. Отделно дето до тогава ще е половин човек, много работи няма да може да прави.
    Сещам се за филма Апокалипто.
  • 15 ктк

    3 0 Отговор
    Те така е - колкото и да са яки и прости оловният хап не прощава! ЧИститУ !
  • 16 бай тошо е велик син на партията

    3 0 Отговор
    Полицията ГО пази, ама явно, не достатъчно, трябва да му назначат НСО да го охранява, като товарищите Пеевски и Доган. :)
    Жалко за Митето, той си легенда, как ще живеем без него!!!!! :)
    Как да отидем на море, като го няма Очите, морето без него никога няма да е същото!
    Да се оправяш Очко, много скоро, обичаме те.

    От леля ти Янка (Партизанка)
  • 17 Ayhan ot Haskovo

    0 0 Отговор
    DA UMIRA ....... az 6te go gramna tozi mityo o4ite e super mi6ka no go pazyat izatova e takav nagal ina4e hi4 go nyama znam go ot dete super strahliv e kolko boy e yalo tova hlape ako znaete ama sega e gordeliv za6toto kakto kazah pazyat go a toy si e 4ist rednik izpalnitel...
  • 18 7777777

    0 0 Отговор
    Колко дълго криминално досие! Къде е спала толкова години държавата? Хайде госпожо Бъчварова, задействайте подопечното си министерство и ги хванете всичките мутри, отлично ги знаете кои са, затворете ги, покажете малко мускули и ни освободете от тая измет, все пак сме европейска държава, че то иначе Слънчев бряг започва да прилича на Брюксел и Париж по време на атентатите!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТТТТ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Какино Тане":

    ДАНО ДА УМРЕ БОКЛУКА
  • 22 кучето шаро

    0 0 Отговор
    Един да умре , а след него още двама ......
  • 23 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "некойси":

    Беше...ама са го пуснали, нали знаеш как е в нашата държава? За кокошка няма прошка, за милиони няма закони
  • 24 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Какино Тане":

    Е как като е бил с бронежилетка Митьо-Очите има рани именно в областта на гърдите и корема? Ква е била тая бронежилетка?
  • 25 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "некойси":

    Чети: http://vchas.net/110004/
  • 26 тиква проста

    0 0 Отговор
    Всички тия версии за паркомясто и махленската свада на тиквата потвърждават че Митьо очите е техен човек , за тях работи и те си го пазят и къткат .Но така да предизвикваш съдбата и късмета не е работа .В държавния апарат са се загнездили много по големи изроди от Очите , да видим те кога ще си го получат .........Очите е свършен.....