Last news in Fakti

24 Юни, 2016 12:27 1 448 0

Над 2 г. затвор за пиян шофьор, искал да подкупи полицай с 10 лв.

  • затвор-
  • пиян-
  • шофьор-
  • подкупи-
  • полицай

Присъдата подлежи на обжалване

Над 2 г. затвор за пиян шофьор, искал да подкупи полицай с 10 лв. - 1

Пловдивският окръжен съд осъди Огнян Ангелов на 2 г. и 6 месеца лишаване от свобода и глоба от 200 лв. за подкуп на полицай, съобщиха от съда. Това наказание подсъдимият ще трябва да изтърпи при първоначален „строг” режим в затворническо заведение.

Той е признат за виновен в това, че на 11 юни 2016 г. в Пловдив е дал подкуп от 10 лв. на полицейски органи, за да не извършат действия по служба. Признат е за виновен и в това, че по същото време и място е управлявал „Renault Megane” с концентрация на алкохол в кръвта 1,77 на хиляда, установено по надлежния ред.

Ангелов има многобройни осъждания, част от които е търпял ефективно в затворнически заведения, като само преди 6 месеца е бил освободен от Затвора поради изтърпяване на наказание „лишаване от свобода.

Вечерта на 11 юни Огнян Ангелов употребил алкохол, след което, независимо че не притежавал свидетелство за управление на МПС потеглил с лекия автомобил. Полицейски органи забелязали автомобила, управляван от подсъдимия, да се движи пред тях с ниска скорост, а подсъдимият от своя страна като видял полицейския автомобил, спрял на тротоара. Това накарало полицейските служители да се върнат обратно, за да извършат проверка на водача. При тази проверка подсъдимият представил на полицейските служители личната си карта и свидетелство за регистрация на МПС, като изрично обяснил, че не притежавал свидетелство за правоуправление. При това полицаите установили забавения му говор и това че подсъдимия силно миришел на алкохол. Разпоредили му да слезе от колата, за да бъде тестван. Той обаче отказал, при което свидетеля Георгиев му казал, че ще следва да му състави акт за установяване на административно нарушение. В този момент подсъдимият Ангелов хвърлил банкнота от 10 лв. на задната седалка на полицейския автомобил. Полицейските служители незабавно откарали подсъдимия в V РУП на МВР Пловдив където бил тестван за употреба на алкохол и техническото средство отчело концентрация на алкохол в кръвта му 1,77 на хиляда.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА