Last news in Fakti

25 Юни, 2016 04:45 1 611 0

Съдят надзирател от затвор за подкуп

  • надзирател-
  • затвор-
  • подкуп
Съдят надзирател от затвор за подкуп - 1

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем мъж на 32 г., за това, че при условията на продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице, поискал и приел подкуп, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение, съобщиха от starozagorci.com.

В хода на разследването е установено, че в периода от 21 юни 2016 г. до 24 юни 2016 г. мъжът, като надзирател към затворническо общежитие към затвора в Стара Загора, е поискал и приел парична сума от 250 евро от лице, което е изтърпявало наказание „лишаване от свобода“, за да наруши службата си и да му достави мобилен телефон с батерия и зарядно устройство. Иззети са веществени доказателства – сумата от 250 евро, предмет на подкупа, и мобилен телефон с батерия и зарядно устройство.

На 24 юни 2016 г., с постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за срок от 72 часа, като му е повдигнато обвинение. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА