Last news in Fakti

14 Септември, 2016 13:30 1 116 2

Задържаха рецидивист с наркотици

  • рецидивист-
  • наркотици

Мъжът е осъждан за убийство

Задържаха рецидивист с наркотици - 1

По искане на Окръжна прокуратура-Сливен, съдът задържа под стража обвиняемия Вельо Йорданов от гр. Нова Загора.

Той е обвинен за това, че на 18 август 2016г. и на 10 септември 2016г. в с. Кортен, общ. Нова Загора, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества- марихуана и амфетамин на обща стойност 399 лв., като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

За престъплението, предмет на повдигнатото обвинение, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 15г. и „глоба“ от 10 000лв. до 100 000лв.

Според прокурора може да се направи обосновано предположение , че Йорданов е автор на престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че роденият през 1967г. мъж може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че през 2015г. Йорданов е излязъл от Затвора след изтърпяна присъда от 15 години „лишаване от свобода“, постановена за убийство на мъж, извършено с незаконно притежаван пистолет, което определя личността на Йорданов като такава с висока степен на обществена опасност.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и задържа под стража Йорданов. Определението на Окръжен съд –Сливен може да се обжалва пред Апелативен съд-Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НТсо

    0 0 Отговор
    Рецидивист? И С наркотици?!
    Няма шанс да го пуснат днес, ще го освободят от ареста най-рано в петък, да има време да се подготви за продажбите пред дискотеката вечерта!
  • 2 Ta6ak

    0 0 Отговор
    БРАВО